Pasce na cyklistov pokračujú: kanálové vpusty na Pavlovičáku

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Peter Kalenský 02. septembra 2016

Na Pavlovičovom námestí minimálne 5 kanálových vpustov, ktoré majú kryty s otvormi v smere jazdy. Prejazd bicyklom je nebezpečný ( MTB so širokými pneu) alebo nemožný ( cestné bicykle).
Prečo časť kanálov v Prešove aj po oprave zostáva takouto pascou ? Na iných miestach sa to dalo opraviť, aby kanál nebol v jame a kryt mal otvory kolmo na smer jazdy . Môj príspevok zo 14.7.215, odpoveď MÚ je že to v kompetencii SSC. Takže mesto vôbec nevstupuje do jednania so SSC ?
Kryty sa vyrábajú aj so "štvorčekovanými" otvormi, takže prejazd je bezpečný z oboch smerov.
Kto to tak dilentantsky menežuje ? Za 26 rokov po prevrate sme už mohli mať všetky kanály v meste "prejazdné" pre cyklistov. Stačí sa kuknúť napr. do BJ.

02. september 2016

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
30. september 2016

Odpoveď samosprávy

Vo veci pascí pre cyklistov na Pavlovičovom námestí Vám zasielame nasledovnú odpoveď.
Podnet bol prešetrený zamestnancom Odboru dopravy, životného prostredia, odd. komunálnych služieb Mestského úradu v Prešove.
Firma EUROVIA SK, a.s. v mesiaci júl, august realizovala na Pavlovičovom námestí rekonštrukciu miestnej komunikácie výmenou obrubníkov a uložením nového asfaltobetónového krytu ABJ. Všetky kanalizačné šachty boli súčasne osadené do nivelety cesty, v prípade odvodňovacích vpustí, k týmto bola vyspádovaná miestna komunikácia. Kanalizačné šachty zabudované v predmetnej komunikácií neumožňujú akékoľvek otočenie liatinového poklopu.
Výmena všetkých kanalizačných šácht na Pavlovičovom námestí by v danom prípade predstavovala nemalé zvýšené finančné náklady, čo v rámci obnovy len asfaltobetónového krytu vozovky nebolo možné zabezpečiť.

Ďakujeme Vám za Váš podnet a vážime si Vašu pozornosť ako vnímavého občana tohto mesta a za predpokladu doručenia ďalších podnetov sme pripravení na ich riešenie.



Mestský úrad v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania