MHD vodici ignoruju chodcov a prednost im nedavaju

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
chodec 24. októbra 2016

Zakon uklada aj MHD vodicovi povinnost dat prednost chodcovi, ktory vstupil do vozovky na priechode pre chodcov a nesmie ho ohroztť.
Bohuzial 1 z 20 MHD vodicov to respektuje zvysok ignoruje staci sa prejst po hlavnej.

25. október 2016

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
27. november 2016

Kamil - Táborisko

Taktiež by bolo vhodné naučiť sa používať spätné zrkadlá. Ja chápem, že sa autobus zo zastávky potrebuje vrátiť do premávky, ale nemusí pritom takmer niekoho vytlačiť z pruhu a ohroziť ho tak na zdraví, z dôvodu, že sa ponáhľa a odbočovací manéver začne ešte pred spustením smeroviek.
04. február 2017

Jozef

2) Chodci, ktorí prechádzajú cez priechod pre chodcov, musia brať ohľad na vodičov prichádzajúcich vozidiel najmä tým, že neprechádzajú jednotlivo, ale v skupinách. To platí aj voči vodičom odbočujúcim na cestu, cez ktorú chodci prechádzajú. Chodec nesmie vstupovať na vozovku, a to ani pri použití priechodu pre chodcov, ak vzhľadom na rýchlosť a vzdialenosť prichádzajúcich vozidiel nemôže cez vozovku bezpečne prejsť. Iným účastníkom cestnej premávky ako chodcom je používanie priechodu pre chodcov zakázané. § 53

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania