Nekonečné opravy nevhodnej dlažby na Jarkovej + Hlavnej

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Vyriešený
meno
Ján Haluška 07. novembra 2016

Nekonečné opravy nevhodnej dlažby na Jarkovej + Hlavnej ulici. Znovu sa opravuje dlažba v mieste, kde prechádzajú autá. Žiadam mesto, aby v takýchto zbytočných opravách už nepokračovalo. Predstavitelia mesta a samosprávy boli v minulosti viac krát na nevhodnosť takejto dlažby upozorňovaný. Bolo im aj oznámené, aká dlažba je najvhodnejšia. Kto sa vyzná v obore, musí vedieť že staré klasické kocky prežijú skoro všetko. Niekde v meste sa ešte objavujú pod zničeným asfaltom. Takto na seba upozorňujú, že prežili generácie :-)
Vidím snahu orientovať novú, hrubšiu dlažbu tak aby sa skoro nepoškodila. Aj keď remeselník (dlaždič) urobí 100% prácu, výsledok sa po čase aj tak rozpadne. Dôvod je veľkosť plochy / kolesá áut. Mechanické namáhanie...

07. november 2016

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
09. november 2016

Ján Haluška

Pokračovanie podnetu: Ak by sa v miestach, kde prechádza intenzívnejšia premávka použili kocky, vyriešilo by sa viacero problémov. Chodci by si všimli zmenu dlažby a uvedomili si, že chodia po vozovke z Jarkovej. Autá by neničili kocky, lebo viac vydržia. Znížia sa náklady na údržbu. Pamiatkári by nemali mať problém odsúhlasiť „akože“ pôvodný typ dlažby. Kocky by boli z blízkeho okolia. Peniaze za materiál aj za prácu ostanú v regióne.
11. december 2016

Ján Haluška

December 2016
11. december 2016

Ján Haluška

Nová dlažba. Po čase ju porovnáme...
12. december 2016

Ján Haluška

Znovu nastala situácia, keď sa podnet označil za Vyriešený, bez toho aby sa zistilo či to tak naozaj je. Z mesta nemáme odpoveď na text v podnete. Je tam žiadosť, aby sa v takej zbytočnej činnosti nepokračovalo. Treba počkať na odpoveď. Podnet zmeňte na - V riešení. V aktualizácii som nepísal, že je to vyriešené.
21. december 2016

Odpoveď samosprávy

V roku 2014 bol na výjazde z Jarkovej ulice na ulicu Hlavnú zistený pokles nivelety povrchu so značným rozpadom porfýrovej dlažby v tomto úseku komunikácie. Následne bola pod povrchom zistená kaverna veľkých rozmerov, s poruchou na dažďovej kanalizácií. Závady boli odstránené, povrch komunikácie bol dočasne upravený a bol naďalej monitorovaný prípadný ďalší pokles podložia. Podložie je v súčasnosti stabilizované a oprava povrchu komunikácie uložením porfýrovej dlažby a vyškárovaním špeciálnou hmotou zrealizovaná. Krajský pamiatkový úrad neodsúhlasil na predmetnej komunikácií použitie iného materiálu.

Ďakujeme Vám za Váš podnet a vážime si Vašu pozornosť ako vnímavého občana tohto mesta.


Mestský úrad v Prešove
05. marec 2017

Ján Haluška

Dlažba už je poškodená.
05. marec 2017

Ján Haluška

Podložie na uvedenom mieste je v súčasnosti nestabilné. Vyškárovane dlažby špeciálnou hmotou nedrží. Žiadam aby pod odpoveď z mesta sa uviedlo meno, priezvisko a funkcia, kto odpovedá.
06. marec 2017

Ján Haluška

Podnet bol dávnejšie svojvoľne označený za vyriešený. Neprišiel mi mail s informáciou - iba tu som to videl - Vyriešený. Odpoveď bola iba formálna a k obsahu podnetu sa priblížila iba okrajovo. Žiadam podnet označiť v riešení.
06. marec 2017

Prešov Odkazprestarostu.sk

rekunstrukcia je hotova, podnet je vyrieseny. ohladom nekvalitneho vyhotovenia, by bolo vhodne vytvorit novy podnet nech sa nemiesaju veci dokopy
06. marec 2017

Ján Haluška

Odkazprestarostu, prečítajte si môj podnet - žiadosť, pozorne. Vo formálnej odpovedi z mesta sa podnet nevyriešil. Mesto rieši následky zlého rozhodnutia a nerieši príčinu. Nikde som nepísal o nekvalitnom vyhotovení. Písal som, že aj keď sa to remeselne urobí na 100%, aj tak sa to poškodí.
Tu sa nemiešajú dva veci (podnety) dokopy - stále je to zlom výbere dlažby.
Pokračovaním v doterajšej koncepcii opravy sa to bude opakovať. Teraz neviem, ...či je to zámer mať nekonečnú prácu? Je tu aj iná dôležitejšia robota - opravovať poškodenia na celej ulici...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania