Centru mesta, pešia zona

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Jozef cely zivot presovcan 16. decembra 2016

Davam podnet nato aby sa v Prešove z centra mesta stala uplna pesia zona tak ako to maju v Kosiciach. To znamena ze dnesna hlavna od krizovatky ulice hlavna - hurbanistov az po hlavna - jarkova by sa stala pesia zona. Myslim si zeby to upadajucemu centru len prospelo a aspon trochu by sa to priblizilo atmosfere ktoru maju v Kosiciach. Vznikla by tak tichsia a bezpecnejsia rekreacno nakupna zona. Na miesto cesty by som si tam vedel predstavit cyklisticky chodnik.

16. december 2016

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
16. december 2016

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
17. december 2016

Jaro

To máte jednu univerzálnu odpoveď a tú len kopirujete? Úbohé.
19. december 2016

Neaktívny Účet

Jaro, Vy ste asi podľa pani Turčanovej jeden z tých neprajníkov.... :)
http://presov.korzar.sme.sk/c/20411846/turcanova-bilancuje-bolo-to-aj-o-natahovani-sa-s-neprajnikmi.html#ixzz4T0M2AFsf
28. marec 2018

Tom

Dobrý deň, to je Váš návrh no veľa ľudí s ktorými som sa rozpraval im vyhovuje aktuálny stav. Nech mesto trocha žije. Naopak, dovolím si tvrdiť, že mesto upadá kvôli postupnému uzatvaraniu. Robí sa z mesta múzeum. Nebolo to tak dávno, keď mesto bolo plné terás. Až kým sa do toho neobula radnica. A dnes vidíme vysledok. V meste sa večer nedá nikde ani len poriadne najesť. Podnikatelia utekajú z hlavnej ulice. Vznikajú podniky mimo hlavnej ulice lebo majú lepšie podmienky ako na hlavnej. (Pamiatková zóna, povolenia, vyššie dane, poplatky za terasy, zásobovanie.parkovanie ) Ale mesto to asi nechápe. Vy by ste išili podnikať na hlavnú ulicu? Ja teda nie. Neporovnámajme Košice s Prešovom. Ak sa uzavrie Mesto nebude sem chodiť už naozaj nikto a všetci budú traviť čas inde napr. aj v KE. Čo z toho, že mesto bude pekne, keď bude prázdne. Skôr rozmyšľajme ako ináč dotiahnúť turistov. Napr. čo z toho, že máme naozaj krásne soľné múzeum, keď príde turista a nevie, že ho máme. Čo z toho, keď do neho príde? Keď tam nikto nevie ani len anglicky. Presne takto sa rozmýšla v našom meste. Čo z toho keď už nikto nepríde. Ale hlavne majme! A pre koho? Mesto musí vytvárať podmienky pre život v meste. Podujatia, podmienky pre podnikateľov, zasobovanie, možnosti terás. Lebo ak toto nebude fungovať nič nebude fungovať. A najlepšie je, že sa rozhoduje od stola a nerokouje s ľuďmi ktorý tam fungujú. Musí sa povedať, poďme všetci ktorý k tomu majú niečo povedať, ideme niečo vymyslieť veď každý ktorý tu žije tvorí mesto. Naposledy sa zmenilo zasobovanie, Myslite, že to prospelo? Ja teda nie. Zasa to bude len a a len horšie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania