Ošarpaná budova na Hlavnej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
evasti 08. marca 2017

chcem sa opýtať, že do kedy ešte bude táto ošarpaná budova strašiť mesto, lebo už prešlo pomalý 30 rokov a táto budova odkedy skončila je v dezolátnom stave a nič sa s ňou nedeje.
bolo by dobré keby sa niekto do toho obul a dal tejto budove druhú šancu

09. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
11. marec 2017

Neaktívny Účet

To by stavebný úrad mal podľa § 98 ods. 2 stavebného zákona vykonať štátny stavebný dohľad a zistiť, či sa stavba udržiava v dobrom technickom stave. Ten prešovský ani nemá prehľad o vydaných stavebných povoleniach ako som sa tu presvedčil v jednom príspevku, tak to by ste od nich veľa chceli...
https://www.odkazprestarostu.sk/presov/podnety/16892/odinstalovany-internetovy-terminal
Nevedia alebo nechcú vedieť komu tie terminály patria a radšej svojou odpoveďou zo seba robia hlupákov....
31. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Stavebný úrad po preskúmaní žiadosti Vám zasiela nasledovnú odpoveď.
Na základe zistenia stavebného úradu podnet sa týka budovy meštianskeho domu na ul. Hlavná 12 v Prešove, ktorého vlastníkom podľa výpisu z listu vlastníctva je ELINVEST s.r.o., Jurkovičová 18, Prešov. Na liste vlastníctva je predmetné budova vedená ako iná budova.
Podľa § 86 ods. 1 zákona č. 50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku (ďalej v texte len „stavebný zákon“), v znení jeho noviel je vlastník stavby povinný udržiavať stavbu v dobrom stavebnom stave tak, aby nevznikalo nebezpečenstvo požiarnych a hygienických závad, aby nedochádzalo k jej znehodnoteniu alebo ohrozeniu jej vzhľadu a aby sa čo najviac predĺžila jej užívateľnosť.
V opačnom prípade, ak vlastník stavbu riadne neudržiava, môže mu stavebný úrad vo verejnom záujme nariadiť, aby sa v určenej lehote a za určených podmienok postaral o nápravu podľa § 86 ods. 2 stavebného zákona.
Po prešetrení podaného podnetu Mesto Prešov stavebný úrad predkladá nasledovné stanovisko :
Mesto Prešov na základe podanej žiadosti zo dňa 26.11.2015 vydal na opravu predmetného objektu stavebné povolenie zo dňa 13.6.2016 pod č. B/2016/917-Se pre stavebníka ELINVEST s.r.o., Jurkovičová 18, Prešov, ktorý je povinný do dvoch rokov odo dňa právoplatnosti rozhodnutia s prácami začať.
Z tohto dôvodu stavebný úrad konštatuje, že nie je potrebné vydať rozhodnutie, ktorým sa nariadi vlastníkovi stavby vykonať nápravu, resp. udržiavacie práce podľa ustanovení stavebného zákona, nakoľko je na predmetnú stavbu vydané právoplatné stavebné, ktoré ho oprávňuje realizovať práce podľa podmienok určených v stavebnom povolení a podľa projektu stavby, ktorý stavebný úrad overil v stavebnom konaní.
Stavebný úrad odpoveď na vyššie uvedený podnet zasiela na vedomie aj vlastníkovi stavby, aby o danej veci bol informovaní.


Mestský úrad v Prešove
31. marec 2017

Neaktívny Účet

Na stavebnom úrade by sa mali naučiť slovenskú gramatiku!!! V úradnej korešpondencii napísať aby "bol informovaní" ... :) Valal sa nezaprie... :)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania