Chodnik - Teriakovska ulica

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Martin Kravcik 17. marca 2017

Dobry den. Autobus na fotke je sice len dolepeny, ale takato situacia denno denne realne nastava. Na uzkej ceste bez chodnika sa v jednom case stretavaju chodci, auta aj autobusy a kamiony. Pani primatorka, zda sa vam tato situacia bezpecna? Preco mesto nekona a nevybuduje chodnik v novoosidlenej casti Salgovika? Hustota zaludnenia je tam uz dost velka a chodnik stale chyba. Nedopustite, aby sa tam stalo nejake nestastie!!! Pri poslednom podnete, ktory som zadaval som dostal odpoved, ze cesta na Teriakovskej ulici patri VUC, ze mesto s tym nic nema. Ale ja platim dane z nehnutelnosti mestu nie VUC. Aj Salgovik je cast mesta. Preco musia moje deti chodit do skolky po nebezpecnej ceste? Ocakavam iniciativu od mesta aby som videl ze dane neplatim len na poslanecke odmeny.

17. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
20. marec 2017

Neaktívny Účet

Veď najkurioznejšia radnica na Slovensku nevie vyriešiť ani kto má odstrániť z cesty zdochnutú mačku, ak je v meste a na ceste VÚC, tak ten chodník je nad ich schopnosti...
20. marec 2017

Martin Kravcik

Zdochnuta macka na ceste mi pride ako malickost v porovnani s tym, ze tu nie je poriadne zazmluvnena firma na vyvoz odpadu.....Okrem mnoheho nerozumiem hlavne tejto veci. Ako moze mesto dovolit individualnu vystavbu v nejakej lokalite a absolutne sa nepostarat o infrastrukturu. Mesto sa spolieha ze si cesty, chodniky, osvetlenie dobudujeme sami? co sa vlastne financuje z mojich dani, ktore platim za nehnutelnost? Rozvoj infrastruktury to isto nie je. Robi sa tu kopec nezmyselnych rozhodnuti. Zamkovka na chodniku sa po par rokoch vymiena za asfalt a neskor opat na zamkovku? to akoze takto sa mesto rozvyja. Nove sa nestava nic no stare sa dookola nezmyselne opravuje.
23. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Mestským zastupiteľstvom v Prešove dňa 8.2.2017, uznesením MsZ č. 609/2017 boli na stavbu: „Chodník ul. Teriakovská“ schválené finančné prostriedky vo výške 4 000 € na vypracovanie projektovej dokumentácie v stupni dokumentácie pre územné rozhodnutie. Keďže sa jedná o pozemky, ktoré nie sú vo vlastníctve mesta, táto projektová dokumentácia vymedzí koridor budúceho chodníka a taktiež zadefinuje potrebný záber pozemkov.
Jednou z podmienok výstavby chodníka je úspešné majetkovoprávne vysporiadanie pozemkov medzi súčasnými vlastníkmi pozemkov a mestom Prešov.

Ďakujeme Vám za Váš podnet.


Mestský úrad v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania