Kedy sa doplnia chýbajúce stromy na Janouškovaj ulici?

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Ján Haluška 24. apríla 2017

Na Janouškovej ulici chýba cca 14 - 15 stromov. Mnoho stromov má cca 60 rokov. Vidno na nich „starostlivosť“. Suché a poškodené stromy... Žiadam nápravu. Mesto sa tohoto roku vo veľkom zbavovalo stromov :-( Tak by malo aj niečo pribudnúť.
V minulosti tieto stromy boli pýchou ulice.

24. apríl 2017

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.



Mestský úrad v Prešove
22. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Mesto Prešov v súčasnosti nemá spracovanú projektovú dokumentáciu na revitalizáciu a obnovu zelene na Janouškovej ulici. Táto ulica je zahrnutá v zozname na zabezpečenie projektovej dokumentácie výsadby drevín v roku 2017. Až po zabezpečení procesu verejného obstarávania na jej spracovanie a po výbere zhotoviteľa zrealizuje výsadbu vo vhodnom ročnom období t.j. najskôr v jarných mesiacoch r. 2018.
Ďakujeme Vám za doručený podnet, ktorým ste iniciatívne poukázali na konkrétny nedostatok a tým ste prispeli k skvalitneniu životného prostredia v meste Prešov.


Mestský úrad v Prešove
08. jún 2018

Ján Haluška

Zatiaľ sa situácia na ulici zhoršuje. Celkovo v meste rekordne ubúda zeleň.
22. február 2022

Ján Haluška

Overená informácia z dobrého zdroja, od človeka čo chce dobre pre mesto. Vysadíme nové dreviny v počte 20ks. do dvoch týždňov. 7 ks drevín bolo dnes a včera odstránených z dôvodu zlého zdravotného stavu, dreviny boli napadnuté hnilobou, mali drevokazné huby a boli nestabilné, pri vetre sa lámali konáre. Je to dôsledok neodborných orezov z minulosti. Stačí ísť do terénu a používať zdravý rozum a cit. Mesto nemusí všetko robiť cez projekt. 20 ks. drevín minimálne pribudne do dvoch týždňov v rámci obnovy.
11. apríl 2022

Ján Haluška

Podnet sa už začal riešiť. Pribudlo 25 nových stromov. Zásluhu má na tom Ing. Marián Ličák odborný referent z MÚ.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania