Zbytočné a nevhodné LED osvetlenie MÚ

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Uzavretý
meno
Ján Haluška 19. mája 2017

Zbytočné a nevhodné LED osvetlenie MÚ žiadam odstrániť a zahladiť stopy po inštalácii. Je znepokojujúce, že niekto zodpovedný to dovolil inštalovať. Už samotná myšlienka takto osvetľovať je zlá, ukazuje na diletantstvo a iné... Neskôr sa k tomu podrobnejšie vyjadrím.

19. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
28. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Rozhodnutie o umiestnení a realizácii nového spôsobu farebného iluminačného osvetlenia historického objektu radnice bolo odsúhlasené odbornými útvarmi a to Odborom hlavného architekta mesta Prešov a Krajským pamiatkovým úradom v Prešove.
Farebné osvetlenie bude využívané v rámci slávnostných príležitosti a významných kultúrno- spoločenských udalosti v meste Prešov.
Ďakujeme za doručenie podnetu a pozornosť pri riešení problémov v meste Prešov.


Mestský úrad v Prešove
13. júl 2017

Ján Haluška

Po veternom dni sa rozšteľovalo nepotrebné a hnusné LED osvetlenie. Stále žiadam odstrániť toto osvetlenie. Žiadnu opravu, ale odstránenie. Neviem, či mesto čaká na zákaz takéhoto druhu osvetlenia. Takéto svietidlo nemalo byť nikdy vyrobené. Sú to vyhodené peniaze.
13. júl 2017

Ján Haluška

Po veternom dni sa rozšteľovalo nepotrebné a hnusné LED osvetlenie. Teraz to bude svietiť do neba. Stále žiadam odstrániť toto osvetlenie a aj nepotrebnú kabeláž na historickej lampe. Žiadnu opravu, ale odstránenie. Neviem, či mesto čaká na zákaz takéhoto druhu osvetlenia. Takéto svietidlo nemalo byť nikdy vyrobené. Sú to vyhodené peniaze.
14. júl 2017

Ján Haluška

GRATULUJEM. Ako sa dá podnet vyriešiť... označiť ho ako UZAVRETÝ v rozpore s nižšie uvedeným textom. Samospráva neuviedla zrozumiteľné argumenty.
------------------
Podnet bol označený ako Uzavretý

Oznamujeme Vám, že podnet Zbytočné a nevhodné LED osvetlenie MÚ bol označený ako uzavretý.
Tento status prideľujeme podnetom, ktorým nie je možné jednoznačne prideliť na základe odpovede od samosprávy či aktualizácií a komentárov od užívateľov žiadny z iných statusov. Status mohol byť podnetu pridelený z niekoľkých dôvodov:
Podnet bol vyriešený, avšak bez zásahu samosprávy. Vyriešil ho čas (napr. zmena počasia), alebo iný subjekt (napr. dobrovoľníci).
Samospráva nesúhlasí s riešením navrhovaným zadávateľom podnetu a k tomuto rozhodnutiu uviedla zrozumiteľné argumenty.
28. august 2021

NebudemLabutKedNebuduUradnici

Štúdia ukázala, že svetelný smog vedie k úbytku hmyzu a najviac škodia pouličné LED lampy. Osvetlenie podľa vedcov napríklad narúša prirodzené správanie nočných motýľov, ktoré potom majú menej lariev, v niektorých prípadoch až o polovicu. (bbc)
https://www.yahoo.com/news/light-pollution-street-lamps-linked-003307821.html

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania