Vrak auta KK771AR - STK a EK neplatné od r.2009

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Vyriešený

Zdravím, už roky na parkovisku Jurkovičová chátra odstavený vrak vozidla Fiat Barchetta s SPZ KK-771-AR. Vozidlo nemá platnú STK ani EK od roku 2009. Bolo by fajn odstrániť ho, nakoľko zbytočne zaberá miesto iným autám. Ďakujem.

31. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
07. júl 2017

Odpoveď samosprávy

Príslušníci mestskej polície vykonali v uvedenej veci miestne šetrenie, kde bolo zistené, že v Prešove na Jurkovičovej 2 parkuje motorové vozidlo Fiat EČV KK771AR bez platnej technickej a emisnej kontroly. Vec bola zdokumentovaná a zaslaná na Obvodný úrad pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie v Prešove, ktorý je v uvedenom prípade príslušný správny orgán a ktorému uvedené riešenie patrí do pôsobnosti.
Mestská polícia uvedené vozidlo nemôže odstrániť, pretože v zmysle § 43 ods. 4, zákona NR SR č.8/2009 Z.z. o cestnej premávke, môže správca cesty odstrániť vozidlo stojace na ceste vrátane chodníka na náklady jeho prevádzkovateľa, ak je:
a) na mieste, kde tvorí prekážku cestnej premávky .
b) na vyhradenom parkovisku, ak také parkovisko nie je preň určené
c) bez pripevnenej tabuľky s evidenčným číslom, ak podlieha evidenčnej povinnosti, alebo je bez čitateľného vyznačenia mena, priezviska a adresy pobytu alebo názvu a sídla držiteľa vozidla na viditeľnom mieste s výnimkou dvojkolesových vozidiel, aj keď netvorí prekážku cestnej premávky.
Na záver Vám chcem poďakovať za doručený podnet, ktorým občan iniciatívne poukázal na konkrétny nedostatok.



Mestský úrad v Prešove
17. júl 2017

Rudolf

Vyzerá, že úrad začal konať. Vždy poteší, keď sa veci začnú hýbať.
25. august 2017

Rudolf H

podnet bol vyriešený
28. august 2017

Marek Seliga

Už ho odstránili...
04. november 2017

Damian Dranga

Teraz stojí naproti cez ulicu na parkovisku
19. november 2017

Rudolf

No a naviac na jeho mieste je ďalší vrak... Tak nič, založím ďalší podnet.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania