Výjazd z pošty Masyrykova 2

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
I. 09. júna 2017

Nebezpečný výjazd, autá stoja na chodníku pozdĺž celej pošty smer ul. Kpt. Nálepku, výjazd nie je vôbec bezpečný (nie je tam nič vidieť), a k tomu oproti v jazdnom pruhu neustále stoja autobusy. Nemala by tam byť značka zákaz zastavenia?

12. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
19. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Osadenie dopravného značenia – zákaz zastavenia daný problém nevyrieši, nakoľko ide o nedisciplinovanosť vodičov. Vozidlá stojace na chodníku na strane budovy pošty porušujú ustanovenie § 23 ods.1 zákona č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov, ktorý ustanovuje, že „vodič smie zastaviť a stáť len vpravo v smere jazdy v jednom rade a rovnobežne s okrajom cesty, čo najbližšie k okraju cesty a na jednosmernej ceste vpravo i vľavo. Ak nie je ohrozená bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, vodič smie v obci zastaviť a stáť kolmo, prípadne šikmo na okraj cesty alebo zastaviť v druhom rade. Pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy. Pri zastavení musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre oba smery jazdy“ a zároveň aj ustanovenie § 25 ods.1 písm. q) citovaného zákona, podľa ktorého platí „zákaz státia na chodníku, pokiaľ vodič nenechá na ňom voľnú šírku min. 1,5m.“
Okrem uvedených skutočností státím vozidiel na predmetnom chodníku nie je dodržaná vzdialenosť pre rozhľad pri vychádzaní z výjazdu od pošty, čím vzniká nebezpečná dopravná situácia.
Z vyššie uvedeného vyplýva, že problém sa nedá vyriešiť len osadením dopravného značenia, ale predovšetkým kontrolou dodržiavania pravidiel cestnej premávky, ktorá je v kompetencii štátnej alebo mestskej polície.
Na Vami uvedený problém sme upozornili mestskú políciu, aby uvedenú lokalitu monitorovala.
Ďakujeme Vám za Váš podnet a vážime si Vašu pozornosť ako vnímavého občana tohto mesta.



Mestský úrad v Prešove
19. september 2017

Jozef

Ul. kpt. Nálepku by mala byť jednosmerná od Lesíka delostrelcov a na chodníky, kde parkujú nedisciplinovaný vodiči treba dať kvetináče a je po probléme. Treba tam aj ostrihať stromy, ktoré zavadzajú pri obchádzaní vozidiel MHD stojacich na odpočinku za poštou.....

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania