Zle umiestnená dopravná značka pod "kruháčom"

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Neriešený
meno
Aďo 03. septembra 2017

Na "kruháči" pri výjazde z D1 od KE je zle umiestnená informačná tabuľa,ktorá informuje,že sa vozidlá blížia ku kruhovému objazdu.Tabuľa je totiž osadená veľmi nízko a vodiči ju nevidia.To,že je pred nimi "kruháč" sa dozvedia až ho uvidia na vlastné oči.Mnohí vodiči pri vjazde na túto cestu,ktorí chcú ísť na PP dávajú smerovku doľava a následne na hranici "kruháča" prudko brzdia a stáčajú volant doprava.Je nutné urobiť nápravu, kým sa nestane nešťastie.

04. september 2017

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.



Mestský úrad v Prešove
13. október 2017

Odpoveď samosprávy

Kruhová križovatka pri ZVL Prešov bola realizovaná v rámci stavby „I/68, Prešov, odb. Škultétyho - ZVL II. fáza“, t.j. ide o stavbu na ceste I. triedy. Mesto Prešov - ako cestný správny orgán pre miestne a účelové komunikácie nie je cestným správnym orgánom na ceste I. triedy ul. Košickej. Cestným správnym orgánom pre cesty I. triedy, ktorý rozhoduje o určení dopravného značenia je okresný úrad v sídle kraja, t.j. Okresný úrad v Prešove, odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií.
Investorom vyššie uvedenej stavby bola Slovenská správa ciest, IVSC Košice a zhotoviteľom stavby Doprastav, a.s., Prešov. Súčasťou projektovej dokumentácie je okrem iného aj projekt dopravného značenia, ktorý bol odsúhlasený Krajským dopravným inšpektorátom, KR PZ v Prešove. V zmysle ustanovenia § 20 ods. 5 zákona č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke, vodič vchádzajúci do kruhového objazdu označeného príslušnou dopravnou značkou je povinný dodržať smer na kruhovom objazde vyznačený šípkami. Vodič vchádzajúci do kruhového objazdu má prednosť v jazde, ak dopravnou značkou nie je ustanovené inak.


Mestský úrad v Prešove
14. október 2017

Matej

Mesto nepochopilo predmet podnetu? Značku je vidno až z blízka, z diaľky ju cloní dom, strom a stĺp.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania