Mätúce dopravné značenie

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Neriešený
meno
Dávid Jaš 05. septembra 2017

Na križovatke ulíc Lesnícka a Palackého je nevhodne riešené dopravné značenie, ktoré vedie ku častým konfliktom. V ulici Lesnícka nie je umiestnené žiadne vertikálne ani horizontálne značenie upravujúce prednosť v jazde, čo vedie vodičov dávať prednosť autám prichádzajúcim sprava z ulice Palackého. Problém je, že v ulici Palackého je umiestnená STOP-ka, a tak sa stáva, že pred križovatkou sa ocitnú dve autá a obe dávajú prednosť tomu druhému. Navrhujem umiestniť do ulice Lesníckej značku hlavnej cesty, prípadne odstrániť STOP-ku na Palackého. Rovnaký problém je v križovatke Lesnícka/Bohúňova.

05. september 2017

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
13. október 2017

Odpoveď samosprávy

Na Lesníckej ulici pred križovatkou s ul. Palackého bude Odborom dopravy a životného prostredia MsÚ v Prešove vydané rozhodnutie na určenie dopravného značenia s vyznačení P8 - Hlavná cesta s dodatkovou tabuľou P12 - Tvar križovatky.
Predmetnú lokalitu budeme komplexne riešiť, avšak táto križovatka bude vyriešená ako prioritná z dôvodu najväčšej vyťaženosti týchto komunikácii v blízkosti Základnej školy.


Mestský úrad v Prešove
14. október 2017

Matej

Pozor, P 12 je Tvar križovatky, kde sú všetky cesty rovnocenné. P 12 sa môže používať iba pri P 4. Tam treba osadiť P 13, samozrejme s iným nákresom križovatky.
13. február 2018

Dávid Jaš

Existuje termín, v ktorom bude úprava realizovaná?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania