Vrak auta

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Vyriešený

Prosim urobit niečo s tymto vrakom, ktore tam už roky stoji bez pohnutia. Je bez platnej STK a EK. Diky.

12. september 2017

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.



Mestský úrad v Prešove
27. september 2017

Odpoveď samosprávy

Príslušníci mestskej polície vykonali v uvedenej veci miestne šetrenie, kde bolo zistené, že na Bernolákovej ulici parkuje osobné motorové vozidlo Daewoo EČV PO-698AM, ktoré v zmysle právnych predpisov v Slovenskej republike vrakom nie je.
Uvedené osobné motorové vozidlo nemôže MsP odstrániť, pretože podľa § 43 ods. 4, zákona NR SR č.8/2009 Z.z. o cestnej premávke môže správca cesty odstrániť vozidlo stojace na ceste vrátane chodníka na náklady jeho prevádzkovateľa, ak je:
a) na mieste, kde tvorí prekážku cestnej premávky .
b) na vyhradenom parkovisku, ak také parkovisko nie je preň určené
c) bez pripevnenej tabuľky s evidenčným číslom, ak podlieha evidenčnej povinnosti, alebo je bez čitateľného vyznačenia mena, priezviska a adresy pobytu alebo názvu a sídla držiteľa vozidla na viditeľnom mieste s výnimkou dvojkolesových vozidiel, aj keď netvorí prekážku cestnej premávky. Naším šetrením však bolo zistené, že uvedené motorové vozidlo nemá platnú technickú a emisnú kontrolu. Vzhľadom k tomu, že mestská polícia nie je oprávnená riešiť vlastníkov motorových, ktoré nemajú platnú technickú a emisnú kontrolu, bude po zistení vlastníka motorového vozidla uvedená vec zaslaná na Obvodný úrad pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie v Prešove, ktorý je v uvedenom prípade príslušný správny orgán a ktorému uvedené riešenie patrí do pôsobnosti.
Na záver Vám chcem poďakovať za doručený podnet, ktorým občan iniciatívne poukázal na konkrétny nedostatok.


Mestský úrad v Prešove
27. jún 2018

Bruno

Auto tam už nie je, považujem to za vyriešený podnet.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania