Nadlomené konáre brezy

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Vyriešený
meno
kika 11. júna 2013

Na ul. Prostejovskej oproti vchodu č. 51-53 sú nadlomené viaceré konáre brezy po poslednej búrke, ktoré sú opreté len o tie nižšie a hrozí poškodenie automobilov alebo ľudí, ak by sa zas pri silnejšom vetre odtrhli. A zároveň celými konármi zatienujú svetlo verejného osvetlenia, a tak vo večerných hodinách je tam slabá viditeľnosť.
Prosím, aby táto breza bola už dôkladne orezaná, nakoľko je už neskutočne vysoká a ohrozuje pri každých silnejších búrkach. Skôr ako sa niekomu niečo stane.

13. jún 2013

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.
27. jún 2013

Odpoveď samosprávy

Na základe doručeného podnetu zverejneného na stránke www.odkazprestarostu.sk k problematike „Nadlomené konáre brezy“ v lokalite Prostejovská 51 - 53, Vám dávame nasledovné stanovisko:
Mesto Prešov ako správca verejnej zelene prostredníctvom dodávateľskej spoločnosti pre činnosti údržby verejnej zelene zabezpečí orezanie polámaných konárov brezy previsnutej a konárov stromu zasahujúcich do bodu verejného osvetlenia v termíne do 9. júla 2013 v závislosti od počasia.
Odborné orezanie korún stromov bude zabezpečené v súlade so Slovenskou technickou normou 83 7010, predmetom ktorej je ošetrovanie, udržiavanie a ochrana stromovej vegetácie.
Ďakujeme Vám za Váš podnet a vážime si Vašu pozornosť ako vnímavého občana tohto mesta a za predpokladu doručenia ďalších podnetov sme pripravení na ich riešenie
01. júl 2013

kika

V prvom rade ďakujem za kladnú odpoveď a snahu vyriešiť podnet. Ale nakoľko nebolo odstránené všetko ako ste sľúbili, píšem Vám že pracovníci firmy dňa 28.6.2013, boli síce orezať a odstrániť polámané konáre, ale odmietli orezať strom tak, aby nezasahovali do bodu verejného osvetlenia. Odrezali len 2 konáre a že viac odrezať nemôžu. Dokonca boli dosť nepríjemný. Nech sa namňa nikto nehnevá, ale ak ich výkon práce je zo strany mesta zaplatený, tak nech ich práca aj stojí zato. Lebo JA som z nich mala pocit, že nie mesto rozhoduje a dáva povolenia, ale oni rozhodujú, čo sa a kde odstráni na strome. Prosím, aby ste to dali skontrolovať a doriešili tento podnet.
11. júl 2013

kika

Ďakujem strom bol ešte raz orezaný. Len škoda, že tam museli byť pracovníci vyslaný na 2-krát. Zaujímalo by, či mesto opätovne zaplatí firme za ich vykonanú prácu. Nakoľko si na prvíkrát, nesplnili to čo mali. Pretože tieto stromy podľa úradov už boli "VRAJ" orezané v roku 2008. Kedy bola obyvateľmi bytovky spísaná žiadosť o orezanie a to všetkých stromov po celej dlžke parkoviska a vchodov č. 49-55. Čo sa tak nikdy NESTALO!!! Aj po prešetrení hlavného kontrolóra mesta, bolo zistené že práca bola ZAPLATENÁ...ale ako som písaná nikdy NEUROBENÁ. Preto neviem či niekedy ďakovať počasiu, že aspoň takto ich postupne možno mesto dá orezať. Ale boli by sme obyvatelia radšej, keby sa tieto stromy už ošetrili a dali orezať všetky , nakoľko sú neskutočné vysoké a postupne ohrozujú obyvateľov pri každom silnejšom vetre a búrke. Ale každopádne ďakujem za obyvateľov danej lokality. Motto: Všetko sa dá napraviť, keď sa niekomu chce.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania