Voda zo zimného štadióna zaplavuje susedné nehnuteľnosti

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
Richard Drutarovský 22. júna 2013

Pri daždi neodteká zrážková voda z parkoviska pri zimnom štadióne. Zberač dažďovej vody je poškodený resp. nefunkčný (upchatý). Na parkovisko taktiež kvôli chýbajúcemu odvodneniu steká množstvo vody z hlavnej štvorprúdovej komunikácie cez nevhodne vyspádované a neodvodnené napojenie parkoviska na túto komunikáciu.

Dažďová voda z parkoviska preteká na susediace pozemky, kde spôsobila škody majiteľom susediacich nehnuteľností.

Zaplavenie komunikácie vodou spôsobuje jej nepoužiteľnosť pre prechod chodcov.

Voda sa na parkovisku drží aj dávno po skončení zrážok. Žiadam o nápravu, aby pri zrážkach dážďová voda mohla plynulo odtekať z plochy parkoviska a neostávala na parkovisku a chodníku stáť po daždi.

24. jún 2013

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.
07. august 2013

Odpoveď samosprávy

základe doručeného podnetu vo veci: voda zo zimného štadióna zaplavuje susedné nehnuteľnosti na Ulici Pod Kalváriou zverejneného na stránke www.odkazprestarostu.sk/ 4652 Vám zasielame nasledujúcu odpoveď.

Na požiadavku uvedenú v podnete bola mestu doručená žiadosť. Vzhľadom k tomu, že riešenie odvodnenia štvorprúdovej komunikácie je v kompetencii správcu komunikácie, ktorým je Slovenská správa ciest, IVaSC Košice, Kasárenské námestie č. 4 Košice a prečistenie uličných vpustov na priľahlom pozemku Zimného štadióna je v kompetencii nájomcu Zimného štadióna, ktorým je Občianske združenie HC, Pod Kalváriou 50, Prešov. Listom sme odstúpili riešenie požiadaviek menovaným spoločnostiam.

Ďakujeme Vám za doručený podnet, ktorým ste poukázali na konkrétny nedostatok, a tým ste prispeli k skvalitneniu životného prostredia v meste Prešov.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania