Chýbajúci koník

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 25. júna 2013

Pred časom mesto uzavrelo zmluvu s istým umelcom na zhotovenie sochy koňa - symbol Prešova aj s finančnou zálohou a to s umiestnením pred Šarišskou galériou na Hlavnej ul. Kedy bude konečné osadený pán primátor ? A,či snáď je to ten "rastlinný",čo je osadený len o pár metrov v parku ?

25. jún 2013

peto

Má byť tento "rastlinný" koník v parku snáď spomínaným umeleckým dielom za ktorý mesto už zaplatilo pán primátor ?
26. jún 2013

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.
08. august 2013

Odpoveď samosprávy

MsÚ Prešov odd. investičnej výstavby na základe skutočnosti vo veci pripravovaného sochárskeho diela plastiky s pracovným názvom „Dvojkompozícia plastiky - MÚZA “ dáva nasledovné stanovisko:

Prípravu sochárskeho diela plastiky dvojkompozície plastiky – „MÚZA “ mesto Prešov začalo po roku 2000.
Z dôvodu neplnenia zmluvných termínov na jeho realizáciu zo strany zhotoviteľa, mesto Prešov v roku 2006 zrušilo predmetnú zmluvu o dielo v zmysle zmluvných podmienok a finančná záloha bola vrátená na účet mesta.
V súčasnosti takéto dielo nepripravujeme, zároveň však nevylučujeme možnosť, že v budúcnosti sa k myšlienke sochárskeho diela v centre mesta vrátime. Vami spomínaný „rastlinný“ koník, ktorý bol osadený v parku s predmetnou plastikou MÚZA nijako nesúvisí a vznikol vďaka sponzorským príspevkom.
Ďakujeme Vám za tento podnet, z ktorého vyplýva, že Vám záleží na skrášľovaní priestoru v centra mesta a aktívne sa zaujímate o jeho súčasný stav.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania