Nebezpečné nastavenie semaforov Východná - Rusínska

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Adrián Sárossy 07. decembra 2017
http://www.pluska.sk/thumb/images/gallery/regiony/2015/11/presov-nova-cesta.jpg?w=670&h=376&ip=5

Želám pekný deň, po rekonštrukcií svetelnej križovatky Východná - Rusínska došlo aj k zmene signálnych vĺn. Nebezpečné sú najmä v smere Východná Sever - Východná Juh, pretože dávajú zelenú najprv len rovno, a potom vľavo platí obojstranne, nakoľko táto križovatka už kapacitne nestačí a spoľahlivo sa upchá, mám na mysli smer na Košice, kde počas dopravnej špičky a pri intenzívnejšej doprave aj počas dopravného sedla, dochádza k nebezpečnému upchávaniu aj križovatiek Východná - Plzenská, Hollého - Vajanského, Hollého - Masarykova, kde autá stoja v križovatkách.
Navrhujem zmenu signálnych vĺn "Zelená" v smere Východná obojstranne z najprv rovno a doprava, potom doľava, na plnú "Zelenú" Východná v smere na Košice naraz rovno, doľava aj doprava, potom plná "Zelená" smer na Sabinov rovnako.

07. december 2017

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
11. december 2017

Aďo

ul.Hollého sa s ul. Masarykovou nekrížuje !
12. december 2017

Adrián Sárossy

Pole na prispevok bol obmedzeny na urcity pocet znakov, takze toto spojenie vzniklo mazanim dlhsieho prispevku, ovplyvnenych krizovatiek je viac, ako bolo napisane.
05. január 2018

Odpoveď samosprávy

Mesto Prešov, ako príslušný cestný správny orgán pre miestne a účelové komunikácie v zmysle § 3 ods. 2 zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách (cestný zákon) v znení neskorších predpisov, zaujíma k Vášmu podnetu zverejnenému na stránke www.odkazprestarostu.sk/46792 v predmetnej veci nasledujúce stanovisko.

Predmetná križovatka ulíc Východná – Rusínska – Lesík delostrelcov - Kuzmányho je križovatkou cesty I/20 na Rusínskej a Východnej ulici a cesty III/3450 na uliciach Lesík delostrelcov a Kuzmányho. Majetkovým správcom týchto ciest je Slovenská správa ciest pre cesty I. triedy a Prešovský samosprávny kraj pre cesty III. triedy.
Mesto Prešov v súčasnosti pripravuje projekt preferencie MHD, ktorého súčasťou je aj úprava signálnych plánov na niektorých významných a dopravne zaťažených križovatkách v meste Prešov tak, aby cestná svetelná signalizácia reagovala na intenzitu dopravy na jednotlivých ramenách križovatiek a súčasne upravovala signálne plány podľa dopytu jednotlivých vozidiel MHD. Realizácia tohto projektu bude prebiehať v roku 2018.


Mestský úrad v Prešove
09. január 2018

Adrián Sárossy

Vaše nekonanie a laxný prístup ma začína dráždiť, o riešeniach v doprave počúvame v Prešov od roku 1993, pričom individuálna doprava sa viac ako 20x znásobila, cesty sa v Prešove stali smrteľne nebezpečnými, dopravná nehoda je pomaly každý deň v celoslovenských televíznych novinách. Začnete už niečo s tým robiť, kým sa všetci v Prešove na križovatkách navzájom nepozabíjame alebo budeme naďalej jazdiť v Prešove na červenú vlnu stojíš, stojíš, stojíš, aj tak nejdeš?! Viete aký je rozdiel medzi zahraničnými úradmi a úradmi na Slovensku? V zahraničí podáte podnet a úradník Vám odporučí s spíše, že je potrebné este to, toto a tamto, tu sa podpíšte mi Vás budeme informovať, keď bude vec vybavená. Na slovenskom úrade Vám oznámia, že oni nie sú kompetentný túto vec riešiť, skúste sa obrátiť tam, hentam a tamtam. To akože Vám máme platiť dane a miestne poplatky zato, že vo veci nekonáte a robíte si s občanov obežník? Úradnícky plat poberáte Vy alebo kto? Čo Vám bráni urobiť "akčnú skupinu pre dopravu" zloženú z jedného úradnika radnice Prešova, Správy ciest a Prešovského samosprávneho kraja, aby bol šťastný nielen zákon ale aj občania a cestujúci cez Prešov. Ako chcete urobiť preferenciu MHD na križovatkách bez BUS-pruhov, keď MHD netvorí ani polovicu z koláča dopravy? To príde bus ako posledný na križovatku, stlačí magické tlačítko, semaforu prepne a aj tak bus nebude ani v polovičke? Svetelná signalizácia svetelných križovatiek je v kompetencii mesta Prešov.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania