Oprava chodnika a bezbarierovy pristup

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Občan 08. decembra 2017

Prepadnuty chodnik pri kuchyni ZS Matice Slovenskej a Barlicke s vysokym obrubnikom. Chodnik casto vyuzivaju vozickari a je v nevyhovujucom stave

08. december 2017

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.



Mestský úrad v Prešove
27. december 2017

Odpoveď samosprávy

Podnet bol prešetrený zamestnancom, odd. komunálnych služieb Mestského úradu v Prešove s konštatovaním, že je opodstatnený. Opravu predmetného chodníka sme zaradili do zoznamu bežnej a súvislej opravy miestnych komunikácií na nasledujúce obdobie.
Ďakujeme Vám za Váš podnet a vážime si Vašu pozornosť ako vnímavého občana tohto mesta.



Mestský úrad v Prešove
03. marec 2021

Samuel Brecelj

Je 3.3.2020 a situácia je stále rovnaká.
18. október 2021

Michal

Nuž, v porovnaní so stavom z roku 2017 v pôvodnom podnete, nejaká zmena k lepšiemu nastala. Ale k normálnemu stavu to má hodne ďaleko.

Vzhľadom na to, že chodník slúži aj ťažko zdravotným postihnutým z blízkeho zariadenia pohybujúcim sa na invalidných vozíkoch, či už sami, alebo pomocou iných, na takýto prístup zo strany kompetentných mám len dve slová: smutné a hanebné.

Žiadam mesto o informácie:
- kedy a kým bola oprava realizovaná a aká bola jej cena
- zverejnenie zodpovednej osoby zo strany mesta, ktorá takto vykonanú opravu prevzala, ak bola prevzatá bez pripomienok
- či a akej STN tento chodník v súčasnosti zodpovedá
- kedy zabezpečí štandardný, normálny stav chodníka

Ďakujem.
20. október 2021

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
09. november 2021

Odpoveď samosprávy

Opravy miestnych komunikácií a chodníkov na území mesta Prešov, sa budú realizovať v závislostí od rozsahu, prípadne charakteru poškodenia, ako aj priorít a finančných možností mesta Prešov. Vašu požiadavku evidujeme v zozname žiadostí na opravu, ktorú vykonáva Správa a Údržba komunikácií mesta Prešov

Odbor životného prostredia dopravnej infraštruktúry MsÚ
09. november 2021

Michal

Odpoveď zo dňa 9.11. je formálna, mesto konkrétne nezodpovedalo ani jednu zo štyroch otázok uvedené v podnete zo dňa 18.10., preto ju nemôžem akceptovať a opakovane žiadam o odpovede na všetky otázky z podnetu zo dňa 18.10. a aj uvedenie dátumu, kedy bude táto časť chodníka opravená a bude v štandardnom stave zodpovedajcom príslušnej norme.

Z odpovede, že požiadavka je evidovaná v zozname žiadostí na opravu nie je, napr. zrejmé, či a kedy bude oprava schválená, naplánovaná, realizovaná.

Možno mestu pomôžu tieto otázky.
1. Má mesto informácie o rozsahu a charaktere poškodenia jednotlivých požadovaných opráv ciest a chodníkov, ktoré sa nachádzajú v zozname opráv?
2. Pozná mesto rozpočet na ďalší rok aj s výhľadom na ďalšie dva roky, má informácie o investičných zámeroch?
3. Má mesto na opravy ciest a chodníkov stanovené priority?
4. Dokáže teda mesto, na základe bodov 1 – 3 určiť predpokladaný, očakávaný, plánovaný dátum opravy?
5. Má mesto vypracovaný plán opráv ciest a chodníkov? Ak nie, kedy bude pripravený a zverejnený? Poznámka: Plán opráv, na rozdiel od zoznamu opráv obsahuje, okrem iného, aj informáciu o termínoch opráv.
03. december 2021

Michal

@OpS
Prosím OpS o preposlanie podnetu z 9.11. mestu.
Dovolím si podotknúť, že mesto je na požiadanie povinné potvrdiť prijatie podnetu a podľa SP 08/2016 ho vybaviť najneskôr do 30 dní.

@Mesto
Žiadam o potvrdenie prijatia podnetu zo dňa 9.11. a jeho správne – včasné, konkrétne a úplné vybavenie.

Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania