Údržba chodníkov v zime

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Uzavretý
meno
Dávid Jaš 03. januára 2018

Chodníky v meste sú v zimných mesiacoch po roztopení snehu neustále zasypané zimným posypom. Po napadnutí nového snehu sa znova posypujú novým zimným posypom. Do jari sa na nich nazberá hrubá vrstva zimného posypu, ktorá sa všade roznáša a navyše sa na nej šmýka. Nebolo by vhodnejšie zimný posyp priebežne zbierať a použiť ho po prečistení opakovane? Hlavne keď je suchá alebo daždivá zima je v uliciach ďalší zbytočný neporiadok. Problém sa týka celého mesta.

03. január 2018

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
09. február 2018

Odpoveď samosprávy

Vo veci údržby chodníkov v zime bolo vyžiadané stanovisko spoločnosti MP Kanal service, s.r.o.: „Zimná údržba sa vykonáva v období od 15.10.2017 do 15.4.2018. Je samozrejmosťou, že za tak dlhé obdobie sa posypový materiál nachádza vo väčšom množstve na chodníkoch v meste Prešov. Takisto záleží od frekvencie sneženia, keďže pri pluhovaní novonapadnutej vrstvy snehu sa posypový materiál so snehom sústreďuje pluhovaním na okraj chodníka. Iná situácia vzniká pri nutnosti posypu kvôli námraze na peších komunikáciách vtedy je posypový materiál viac viditeľný a citeľný. V zimnom období je nutné strpieť istý diskomfort, ktorý však pri zmene počasia výrazne ochraňuje zdravie a bezpečnosť obyvateľov mesta. Odstraňovanie posypu počas zimného obdobia považujeme za nehospodárne, kontraproduktívne a neopodstatnené. Taktiež zber a čistenie posypu od zmesového komunálneho odpadu je neefektívne a dá sa povedať, že nemožné. Následky zimy sa nedajú odstrániť iba zmierniť.“
Ďakujeme Vám za doručenie podnetu a všímavosť.


Mestský úrad v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania