Blokovanie parkovacích miest a zlé vyznačenie parkovacích miest

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Kamil - Táborisko 08. januára 2018

Dobrý deň, chcel by som Vás upozorniť na blokované parkovacie miesta na ulici Metodova v smere do centra mesta. Každý deň sa stretávam s iniciatívou obyvateľov tejto ulice ako si udržať parkovacie miesta pre svoju potrebu, čím blokujú ostatných vodičov.
Obyvatelia tejto ulici s taktiež svojvoľne vyznačili parkovacie miesta, čo je podľa môjho názoru v rozpore s platnou legislatívou.
Týmto chcem požiadať mesto Prešov ako správcu miestnych komunikácií o riešenie problémov:
a. Blokovanie parkovacieho miesta – odstránenie pneumatík – riešenie prostredníctvom mestskej polície
b. Vyznačenie parkovacích miest v súlade s platnou legislatívou

Samozrejme týmto podnetom nenabádam mesto na spoplatnenie tohto úseku !

08. január 2018

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
03. február 2018

Peter Pavluš

A ešte by bolo potrebné aj vykonať rekonštrukciu povrchu vozovky v celej jej dĺžke, je v dezolátnom stave.
07. február 2018

Odpoveď samosprávy

Preverením predmetného podnetu hliadkou MsP, nebolo zistené aby na predmetnej ulici boli na parkovacích miestach umiestnené pneumatiky resp. iným spôsobom „rezervované parkovacie miesto“. Následnými kontrolami taktiež nebolo zistené umiestňovanie pneumatík.
Vo veci svojvoľného vyznačenia parkovacích miest na tejto ulici bol požiadaný o stanovisko Odbor dopravy a životného prostredia MsÚ v Prešove. Na jeho základe konštatujeme, že predmetné vodorovné dopravné značenie V12a – „žltá kľukatá čiara“ bolo vyznačené v zmysle vydaného právoplatného rozhodnutia č.B-15379/2/2012 Sekciou stavebného úradu a urbanistiky – Oddelením dopravy, energetiky a životného prostredia MsÚ v Prešove dňa 2.10.2012


Mestský úrad v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania