Parkovanie na zeleni

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Michal 01. februára 2018

Čo robí Mestská polícia pri takomto parkovaní pri policajnom zbore na Vajanského ul. v Prešove?

01. február 2018

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
21. február 2018

Odpoveď samosprávy

Hliadky Mestskej polície v Prešove vykonávajú pravidelné kontroly dodržiavania dopravnej disciplíny na území mesta, medzi ktoré patrí aj parkovanie na zeleni. Podľa § 25 odst. 1 písm. s) zákona č.8/2009 o cestnej premávke vodič nesmie zastaviť a stáť na cestnej zeleni a inej verejne prístupnej zeleni, na ostrovčekoch a deliacich pásoch, ak to nie je dovolené dopravnou značkou. Toto pravidlo je podľa výkladu Odboru dopravnej polície Prezídia Policajného zboru v Bratislave, ktoré nám bolo zaslané, možné uplatniť aj na súkromných pozemkoch, ak tam parkujú vozidlá bez súhlasu majiteľa.
Vzhľadom k tomu, že v tomto prípade sa jedná o parkovanie vozidiel na zeleni na pozemku štátu a ktorej správcom je Ministerstvo vnútra SR a tiež z dôvodu, že vozidlá parkujú pri objekte Policajného zboru na Vajanského ulici, bol tento podnet postúpený priamo na riešenie OR PZ v Prešove.


Mestský úrad v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania