Ako sa dostať na zastávku ?

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Vyriešený
meno
Boardhood 05. februára 2018

Žiadam kompetentných mesta Prešov,aby nám prišli ukázať ako sa má táto mamička s kočiarom z ulice Pri mlyne, Prešov bezpečne dostať na druhú stranu, na zastávku MHD Škára, cez cestu Solivarská. Dlhodobo žiadame mesto Prešov o chodník k najbližšiemu priechodu pre chodcov alebo samotný priechod z dôvodu bezpečnosti obyvateľov ulice Pri mlyne Prešov. V danej lokalite žijú mladé rodiny s detmi, ktoré denno-denne musia danú trasu absolvovať, aby odprevadili svoje deti do školy. Mesto dlhodobo tento problém ignoruje a hazarduje so životom týchto obyvateľov. Mesto absolútne nie je súčinné pri ochranne osoby, rodiny a majetku nachadzajucého sa v meste Prešov obyvateľom ulice Pri mylne, čím nerešpektuje ich práva,(zákon 369/1990 Zb. Zákon o obecnom zriadení).

05. február 2018

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.



Mestský úrad v Prešove
08. marec 2018

Boardhood

Dňa 5.2.2018 bol tento podnet doručený mestu Prešov. Do dnešného dňa mesto na daný podnet neodpovedalo, čím porušilo Smernicu primátora mesta SP 08/2016, konkrétne článok 5, bod 4.
Žiadam o urgentné vybavenie môjho podnetu nakoľko porušujete smernicu, ktorá je záväzná pre všetkých zamestnancov mesta.
08. marec 2018

Prešov Odkazprestarostu.sk

podnet sme preposlali na radnicu
08. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.



Mestský úrad v Prešove
16. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Prešovský samosprávny kraj (PSK), ktorý je majetkovým správcom cesty III. triedy na Solivarskej ulici, pripravuje stavbu „Rekonštrukcia Solivarskej ulice“. Stavba, ktorej investorom je PSK, má momentálne vydané územné rozhodnutie (predpoklad nadobudnutia právoplatnosti do konca marca 2018). Po tomto termíne bude spracovaná dokumentácia pre stavebné povolenie. Následne bude prebiehať stavebné konanie. Zámerom PSK je získať na realizáciu predmetnej stavby externé zdroje v rámci Regionálneho integrovaného operačného programu. Predpokladaný termín realizácie predmetnej stavby závisí od priebehu vyššie uvedených procesov.
Táto stavba bude plynule nadväzovať na už začatú stavbu „Okružnej križovatky ulíc Solivarská - Východná pri OBI“, ktorej investorom je Slovenská správa ciest. V rámci týchto oboch stavieb je vyriešený aj pohyb chodcov po chodníkoch cez priechody pre chodcov k zastávkam MHD na ulici Solivarskej.
Ďakujeme Vám za Váš podnet.


Mestský úrad v Prešove
16. marec 2018

Boardhood

Je evidentné, že úradnik, ktorý túto odpoveď spracoval videl projektovú dokumentáciu oboch stavieb (Okružna križovatka Solivarská, Solivarská most cez Sekčov) asi tak z lietadla. Preto Vás žiadam, aby ste tu nezverejnovali nepravdivé informácie a neklamali verejnosť, kedže ani jedna stavba, ktorú ste hore uviedli nemá v PD uvedení chodník okolo ulíce Pri mylne a teda nerieši situáciu chodcov z ulice Pri Mlyne (č.d.7-12) dostať sa k najbližšiemu prechodu pre chodcov na zastávku MHD. Žiadam Vás, aby ste uviedli pravdivé informácie, ktoré budú ohrozenie zdravia chodcov pri prechádzani na druhu stranu riešiť, v opačnom prípade podám staťnosť primátorke z nedodržania lehoty uvedenej v Smernici primátora mesta SP 08/2016 ako aj za nepravdivé informácie zverejnené vo Vašej odpovedi.
19. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
20. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Stavba „Rekonštrukcia Solivarskej ulice“, ktorú bude realizovať Prešovský samosprávny kraj (PSK), nezahrňuje chodník na jej južnej strane. Stavba pozostáva z rozšírenia tejto cesty III. triedy na štvorpruhovú komunikáciu s chodníkom a cyklocestičkou na jej severnej strane, v rámci ktorého je riešený aj pohyb chodcov s priechodmi cez komunikáciu. Vzhľadom k tomu, že sa bude jednať o štvorpruhovú komunikáciu, nemôže byť priechod pre chodcov umiestnený kdekoľvek.
Mesto Prešov má spracovanú projektovú dokumentáciu (PD) na stavbu: „Chodník ul. Solivarská (južná strana)“, na ktorú bolo dňa 19.7.2017 začaté stavebné konanie. Na konaní však boli vznesené pripomienky vlastníkov priľahlých nehnuteľností, na základe ktorých bolo stavebné konanie zastavené. V súčasnosti stavba nie je schválená v pláne investičnej výstavby na rok 2018, nakoľko procesovanie stavby je závislé, o.i. aj finálnej verzie stavby „Rekonštrukcia Solivarskej ulice“ a s tým súvisiacich povoľovacích procesov. Obidve stavby musia byť vzájomne skoordinované. Po opätovnom schválení tejto stavby Mestským zastupiteľstvom mesta Prešov zaháji mesto Prešov aktualizáciu PD (vrátane nových vyjadrení k PD podľa aktuálneho stavu v území), ako aj proces stavebného konania. Napriek uvedeným skutočnostiam je v záujme mesta Prešov realizovať predmetnú stavbu čím skôr, kompetentní zamestnanci mesta aktívne komunikujú so zástupcami PSK a mesto Prešov poskytuje PSK maximálnu súčinnosť pre skoré ukončenie prípravných procesov obidvoch stavieb.
Ďakujeme Vám za Váš podnet.


Mestský úrad v Prešove
20. apríl 2018

Boardhood

Podľa prvotných vyjadrení PSK sa má ,,Rekonštrukcia Solivarskej ulice" začat v roku 2019 a plánované ukončenie realizácie stavby ma byť v roku 2024. Tak sa Vás opätovne pýtam (a to bola aj moja pôvodná otázka) ako sa majú matky s kočiarmi, deti, starí ľudia a pracujúci dostať na druhú stranu do tej doby kým nebude po južnej strane zrealizovaný chodík ? Kto si zoberie na zodpovednosť ich ohrozenie na zdraví, kto bude zodpovedný ak sa stane nejaké neštastie ? To tých 5 rokov nemáme pracovať ? nemáme žiť ?, v poriadku tak tých 5 rokov nebudeme ani platiť dane ??? Zdá sa Vám toto riešenie v poriadku ???
Je to 5 rokov, kým bude zrealizovaná stavba Rekonštrukcia Solivarskej ulice + minimálne rok kým sa legislatívne vyrieši realizácia chodníka a kým sa skutočne zrealizuje a to nehovorím, že stavbe ,,Chodník, ul. Solivarská (južná strana)´´ nebolo len zastavené stavebné konanie, ale projekt bol poslaný na prepracovanie projektantovi, lebo nebol fyzicky na mieste realizácie a naprojektoval tam nereálne veci ako cyklochodník a pod. - takto sa využivajú peniaze vo verejnej správe. Pýtam sa ako máme fungovať 6 rokov, keď chodník k najbližšiemu prechodu pre chodcov nemáme, nemáme ani dočastný prechod pre chodcov, cesta nemá ani krajnicu tak ako ??? Žiadam Vás, aby ste nám poskytli reálne riešenie v súčastnej dobe, nie vyhliadky na 5 a viac rokov. Zabezpečte nám bezpečný prechod na druhú stranu, či už dočastným prechodom alebo dočastným chodníkom k najbližšiemu prechodu pre chodcov. Dodržujte to, čo Vám vraví zákon o obecnom zriadení a dbajte na bezpečnosť obyvateľov !!!
13. jún 2018

Marek Seliga

Už tam je urobený priechod...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania