Používanie Terchovskej ulice NDS-kou a ich dodávateľmi

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Vyriešený

Žiadame MsÚ Prešov, aby vyzvalo NDS a ona následne všetky svoje dodávateľské firmy k okamžitému ukončeniu používania ulice Terchovská ako spojky medzi svojimi stavbami. K presunom zamestnancov, dovozu a prevozu materiálu, začali chodiť aj ťažké stroje, v nedeľu to bola domiešavačka s betónom, cez týždeň prevoz štrku, žeriav ... Používajú aj súkromné pozemky, s čím nesúhlasíme a vlastne sme ani účastníkmi stavebného konania neboli. Sú to ŠPZ ZA, CA, KE, PO, SB ... O tom, že k stavbe diaľnice budú mať prístup cez rodinnú štvrť – Terchovskú ulicu, o tom nebol nikto informovaný . Ulica bez chodníka, to je len krok k nešťastiu. Častokrát blokujú aj autobus. Treba osadiť cestnú značku a zakázať prístup k tejto obrovskej stavbe cez Terchovskú ulicu a to okamžite.

12. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
17. apríl 2018

Dotknutí občania Terchovskej ulice

Nie, nesúvisí to, lebo na danom linku sa pojednáva iba o ulici Za Kalváriou a Terchovská ulica je síce v časti Za Kalváriou, ale iným smerom vedie ulica, tiež k diaľnici, ale ňou by ste došli ku kruhovému objazdu a tam majú dodávatelia parkovisko a svoju pracovnú cestu.
Ale ďakujem Vám pekne za link.
24. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Mesto Prešov, ako príslušný cestný správny orgán pre miestne a účelové komunikácie v zmysle § 3 ods. 2 zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách (cestný zákon) v znení neskorších predpisov, zaujíma k Vášmu podnetu zverejnenému na stránke www.odkazprestarostu.sk/50540 v predmetnej veci nasledujúce stanovisko.
Mesto Prešov oslovilo investora stavby „Diaľnice D1 Prešov západ – Prešov juh“ Národnú diaľničnú spoločnosť a.s. – investičný odbor Prešov, ako aj zhotoviteľa stavby Združenie D1 Prešov o vysvetlenie, prečo nákladné vozidlá stavby využívajú pre svoje potreby Terchovskú ulicu a bola mu doručená nasledovná odpoveď :
„Zhotoviteľ stavby D1 Prešov západ – Prešov juh má zakázané užívať Terchovskú ulicu, na dopravný prístup je vybudovaná prístupová komunikáciu SO 110-00, po ktorej majú vozidlá stavby prístup až k západnému portálu tunela. Zhotoviteľ stavby je upovedomený o zákaze používať Terchovskú ulicu.“
V prípade, že v budúcnosti nebude dodržiavaný zákaz prejazdu stavebných strojov a nákladných vozidiel stavby cez Terchovskú ulicu požiadame Mestskú políciu v Prešove a OR PZ – Okresný dopravný inšpektorát o vykonávanie pravidelných kontrol v tejto lokalite prípadne aj o udelenie sankčných opatrení nezodpovedným vodičom.


Mestský úrad v Prešove
06. máj 2018

Dotknutí občania Terchovskej ulice

Vaša odpoveď bola len čiastočná, preposlaný mail od NDS, preto žiadame, aby ste sa vyjadrili aj k častým presunom zamestnancov, samozrejme autom a aj k požadovanej dopravnej značke, ktorá má slúžiť na ochranu občanov a ich práv.
A okrem iného, nedodržiava sa zákaz používania tejto ulice ťažkými mechanizmami. 1. máj - prechádzal domiešavač. Pravdepodobne o tom zákaze nie sú dodávatelia informovaní, iba úradnici na MsÚ.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania