Výtlky na ul. Strojníckej

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Vyriešený
meno
Pavol Pella 26. júla 2013

Dnes je 26.7.2013. Od januára 2013 dodnes je situácia na úseku ulice Strojnícka stále tá istá, resp. vždy sa zhoršuje. Neverím, že na opravu poškodeného úseku komunikácie cez ktorú prejde denne niekoľko tisíc áut nie je možné schváliť finančné prostriedky.
Každodenný príchod a odchod z práce ako aj niekoľkokrát počas práce cez katastrofálne rozbitý úsek komunikácie musí absolvovať množstvo obyvateľov nášho mesta aj cezpoľných za nákupom, čo nie je najlepšia vizitka pre mesto Prešov. Odpoveď typu, že na opravu tých niekoľkých veľkých jám nie sú vyčlenené finančné prostriedky považujem za nedostatočnú alebo výsmešnú.
Pevne verím, že uvedený stav komunikácie ul. Strojníckej sa v čo najkratšom čase zmení a cestujúci prestanú nezmyselne kľučkovať, trúbiť a navzájom sa ohrozovať a to len pre čakanie veľkého rozhodnutia – schválenie finančných prostriedkov, ktoré je
zatiaľ v nekonečne.
Ostávam s pozdravom
Ing. Pavol Pella

27. júl 2013

pet

Ul.Strojnícka je katastrálne územie Ľubotice, takže podnet je treba adresovať na Obecný úrad v Ľuboticiach.
29. júl 2013

Ján

Ten vankúšik v jame je dobrý nápad. Škoda, že iba ten jeden ...
29. júl 2013

Pavol

Chcem len doplniť, že obec Ľubotice si svoju časť cesty vyspravili a tieto výtlky sú v katasrálnom území mesta Prešov - časť od mostíka po konečnú MHD
29. júl 2013

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.
07. august 2013

Odpoveď samosprávy

Na základe podnetu zverejneného na stránke www.odkazprestarostu.sk/5103 k problematike výtlkov na ulici Strojníckej uvádzame nasledovné:

V zmysle mandátnej zmluvy o správcovstve miestnych komunikácií (ďalej len MK) za vyhodnocovanie poškodení MK, ich označenia a odstránenia je zodpovedný správca MK, ktorý vypracováva krátkodobé a dlhodobé plány opráv a údržby miestnych komunikácií s uvedením termínu realizácie, rozsahu a popisu navrhovaných úkonov.
Harmonogram vysprávok výtlkov na MK po zimnom období bol spracovaný správcom MK a je zverejnený na webovej stránke mesta Prešov, jeho realizácia sa vykonáva do výšky schválených finančných prostriedkov Mestským zastupiteľstvom v Prešove. Navýšenie finančných prostriedkov na realizáciu ďalších výtlkov sme požadovali v rámci rozpočtových opatrení, ktoré však neboli Mestským zastupiteľstvom v Prešove schválené. Požiadavka navýšenia finančných prostriedkov na realizáciu ďalších výtlkov bude opätovne predložená.

Ďakujeme podnet, ospravedlňujeme sa za situáciu, ktorá na uvedenom mieste pretrváva a vážime si Vašu pozornosť ako vnímavého občana mesta Prešov.
29. august 2013

Peter

Uz je koniec augusta a nic sa na ulici nedeje. To nie len brat cestne dane, ale aj starat sa o cesty... Lubotice svoju cast aspon ako tak opravili a mesto Presov neviem naco caka... Keby stade chodil pan primator kazdy den do roboty, hned by bol novy koberec.
29. august 2013

Peter

Stale vacsie a vacsie diery a nic sa s tym nedeje
05. marec 2014

Ján Haluška

Už je to zaplátané. Podnet je vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania