Oznacenie cyklochodnika pozdlz Levocskej ulice

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Zuzana 03. mája 2018

Touto cestou si dovolím upozorniť na chýbajúce dopravné značenie cyklistického chodníka pri Toryse pri výjazde paralelne s Levočskou ulicou smerom k ulici Obrancov mieru. Keďže je vonku teplo a veľa rodičov aj s malými deťmi chodí po tomto cyklistickom chodníku najmä cez víkend, dochádza k nepríjemným stretom medzi cyklistami – aj tými najmenšími – a chodcami. Pred niekoľkými rokmi utrpela smrteľné zranenie na bicykli žena, ktorá smerovala od Kauflandu na začiatku Sídliska III smerom k Sídlisku II. Je pravdou, že nemala cyklistickú prilbu, ale napriek tomu by to malo byť mementom, že nielen pri strete s automobilom možno prísť o život. Prosím kompetentných, aby konali, kým sa opäť nestane niečo tragické. Veď stačí iba namaľovať niekoľko čiar a vyznačiť, kde je miesto pre cyklistov a kde pr

14. máj 2018

Michal

A načo tam namaľovať čiary. Však cyklisti jazdia aj keď nie sú namaľované. Aj na obyčajných chodníkoch po celej Levočskej ulici, nie sú čiary a cyklisti si jazdia VESELO.
To isté na prechodoch. Prechodoch PRE CHODCOV.
Čo je natom že porušujú zákon č. 8/2009Z.z Zákon o cestnej premávke §52 odst. 2.
To iba toľko. Čakám na p. Halušku.
15. máj 2018

Lukáš Stach

a to ked chodci mamicky deticky chodia po cyklistakoch to je v pohode ze ;). Podla vasich podnetov asi mate nejaku traumu z nich ci?
15. máj 2018

Michal

Lukáš. Koľký chodci ohrozujú cyklistov na cyklisťaku??? A teraz koľký cyklisti ohrozujú chodcov na chodníkoch??? Je v tom veľký rozdiel. Stačí sa prechádzať po CHODNÍKU a je ich tam ako more. Ja nemám traumu z cyklistov, ale na dodržiavanie ZÁKONA. Kde sa nedoržuje zákon tam je anarchia. Viete naco sa tesím. Na zimu keď nebúdu chodiť cyklisti. A ešte niečo. Na zástavke MHD nemôžete fajčiť, ale cyklista tam veselo jazdí medzi čakajúcimi na autobus. Čo Vy nato. Je v tom rozdiel. Až tak veľa chodcov nie je na tých cyklisťakov. A ešte niečo. S bicyklami veselo až do marketov, ako Kaufland, Tesco, atď. Porozmýšlajte koho je viac a kto ohrozuje viac. S pozdravom Michal.
24. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
27. máj 2018

Ján Haluška

Michal: Čakám na p. Halušku... už som tu. Znovu čítame od vás Michal nejaké výmysly.
...
- výmysel: po chodníku jazdia bicyklisti a nie cyklisti.
- výmysel: v zime tiež jazdia bicyklisti, tak sa nemáte na čo tešiť.
- výmysel: prečo veľa krát používate slovo veselo, keď to nie je pravda? To máme iba veselých bicyklistov? Treba si všimnúť že bicyklisti jazdia aj neveselo a aj smutno.
- chodci tiež ohrozujú bicyklistov je to vzájomne.
(to som písal tak na naštartovanie a viem prečo som to tak napísal)
...
Michal stále platí ponuka na rozhovor, kde vám poviem viac, ale z vašej strany je problém a ten si môžete vyriešiť iba vy.
...
V jednej veci máte čiastočnú pravdu - na priechode pre chodcov väčšina bicyklistov jazdí. Správne sa píše priechod pre chodcov. Ja určite nejazdím bicyklom cez priechod. Policajt na križovatke mi to vysvetlil. Po chodníku jazdím a je to dovolené. Nesmieme za to dostať pokutu od polície a policajt má o tom vedieť. Keď to zhrniem - bicyklom po chodníku môžem jazdiť a cez priechod pre chodcov nie.
Inteligentný chodec a bicyklista sa vie primerane správať. Neohrozuje druhého a dokážu tu spoločne žiť. Je to o výchove, úcte a o zdravom rozume. Mesto to môže napraviť a dať manuál - Inteligentné mesto (Smart City) má teraz možnosť.
...
Pravidlá ako jazdiť bicyklom po chodníkoch boli vysvetlené na MÚ. Jazda po chodníku sa NEMÁ ani pokutovať. Škoda, že mesto nedokázalo doteraz zverejniť tieto informácie. Transparentné mesto by to mohlo zverejniť. Ideálne by bolo ak by z toho malo mesto video a audio záznam. Samozrejme že aj v písomnej podobe. Ak nie sú zverejnené informácie, potom nastáva to, že mesto odpovedá nesprávne a zavádza Michala a ostatnú verejnosť. Už som to viac krát uviedol, že jedna ruka nevie čo robí druhá.
29. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
09. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Podnet bol prešetrený zamestnancom, odd. komunálnych služieb Mestského úradu v Prešove s konštatovaním, že je opodstatnený. Vodorovné dopravné značenie na cyklochodníkoch bude obnovené po ukončení vodorovného dopravného značenia na komunikáciách pre motorové vozidlá.
Ďakujeme Vám za Váš podnet a vážime si Vašu pozornosť ako vnímavého občana tohto mesta.


Mestský úrad v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania