Vývoz zeminy pri výstavbe parkoviska na Sibírskej

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Ján 30. mája 2018

Pri výstavbe parkoviska na Sibírskej ulici (za blokom Sibírska 38) dochádza pri vývoze zeminy a zvyškových panelov zanechaných po výstavbe blokov na tejto ulici k nešetrnému zavážaniu okrasnej zelene, ktorá tu vyrástla po dobudovaní Sekčova a ktorá tvorí akú-takú prírodnú scenériu v mori betónu. Realizátor stavby zeminu s betónovými zvyškami neesteticky vŕši na úpätí svahu a poškodzuje zeleň krovitého charakteru, čím pravdepodobne šetrí náklady, ktoré by mu vznikli jej vývozom na to určené miesto. Po dokončení stavby a využití zeminy na úpravy v okolí parkoviska to nebude možné bez jej ďalšieho poškodenia.

31. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.



Mestský úrad v Prešove
17. september 2018

Odpoveď samosprávy

Pri realizácii stavebných prác na stavbe „Úprava plochy oproti bytovému domu na ul. Sibírskej 34-38“ bolo dodávateľskou firmou zistené, že tesne pod povrchom zeme v trávnatej ploche sa nachádza stavebná sutina, najmä zvyškové časti panelov, po predchádzajúcej výstavbe sídliska Sekčov. Dodávateľ stavebných prác musel tieto panely odstrániť z podkladovej časti plôch určených na parkovanie, aby mohol zrealizovať zazmluvnenú stavbu v zmysle spracovanej projektovej dokumentácie. Z uvedeného dôvodu bol uzatvorený dodatok k zmluve o dielo, predmetom ktorého bolo nielen odstránenie problematického odpadu, ale aj zabezpečenie likvidácie tohto stavebného odpadu.
Ďakujeme Vám za Váš podnet v záujme zlepšenia prostredia v našom meste.



Mestský úrad v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania