Rómske nájomné byty ?

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Vyriešený
meno
Jan 15. júna 2018

Začínajú sa množiť informácie že v srdci sídliska III (3) v novo rekonštruovanej budove bývalého zubárskeho pavilónu medzi ulicami Antona Prídavka a Tomášiková budú do nájomných bytov nasťahované rómske rodiny z Tehelnej ulice.

Podľa internetových portálov mesto odkúpilo 68 bytov ktoré budú prvý raz po 12 rokoch ponúkané ako nájomné.

Žiadame jednoznačnú odpoveď na otázku: Budú tieto byty obsadzované rómami ?

18. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
22. jún 2018

Anonymný užívateľ

Na Tehelnej ul. nebýva ani jedna rómska rodina ,takže ide o zavádzajúcu informáciu, alebo zámernú manipuláciu s verejnou mienkou !
23. jún 2018

Jan

Pokial pan anonym nepochopil pointu otazky tak IDE O TO KAM SA MAJU ROMOVIA NASTAHOVAT!

Preklep v ulici respektive v oznaceni stara tehelna je maximalne irelevantny,

DOLEZITE JE NECH SA MESTO VYJADRI CI TAKE STAHOVANIE ROMOV NA SIDLISKO 3 PLANUJE !!
23. jún 2018

Anonymný užívateľ

čítajte stanovisko mesta Prešov na FB

Vlna kritiky a nevôle, ktorá sa zdvihla na základe nepodložených informácií, je klamlivá a neopodstatnená.Všetky overené informácie zverejňuje mesto Prešov na oficiálnej webovej stránke.

PRESOV.SK
Nové nájomné byty pre Prešovčanov

Vlastné bývanie si od jesene v Prešove dokáže zabezpečiť takmer sedemdesiat mladých rodín. Umožnia im to nájomné byty, ktoré mesto získa na ulici Antona Prídavku.

Nové byty na ulici Antona Prídavku mesto získa vďaka úveru, ktorý mu poskytol Štátny fond rozvoja bývania. Ide o finančné prostriedky v objeme 2 195 930 eur. Ďalšiu časť ich ceny tvorí dotácia vo výške 1 182 420 eur, ktorú mestu Prešov poskytlo Ministerstvo dopravy a výstavby SR.

Nové nájomné byty pre PrešovčanovNájomné byty budú určené hlavne tým, ktorí si z rôznych dôvodov nemôžu dovoliť kúpiť vlastný byt alebo vybudovať rodinný dom. Pôjde predovšetkým o Prešovčanov, ktorí sa chcú osamostatniť, prípadne prekonať obdobie, kým si vlastné bývanie budú môcť dovoliť.

Samozrejme budú ich môcť získať iba tí, ktorí splnia podmienky určené novým Všeobecne záväzným nariadením – to je aktuálne v procese prípravy, pričom prípravné obdobie bude čoskoro ukončené a následne sa jeho navrhované znenie zverejní či už na stránke mesta, na úradnej tabuli i na ďalších komunikačných kanáloch.

V zásade pritom platí, že žiadateľ musí mať ku dňu podania žiadosti garantovanú výšku príjmu, trvalý pracovný pomer a trvalý pobyt. Nové VZN však bude celkové podmienky nájmu špecifikovať oveľa detailnejšie.

- predvolebná kampaň už začala !
23. jún 2018

Jan

Mne osobne ako aj vecsine majitelov bytov na sidlisku 3 absolutne nezalezi na kampani ani na tom kto bude primatorom a kto jeho druzinou.

Ako majitela ma zaujima hlavne to ze chcem byvat v pokojnej mestskej casti bez susesedov ktori vsetko naokolo nicia a robia problemy.

Mesto zverejnilo svoje "stanovisko" vcera tj 22.6.2018 i ked je to napisane bezzubo nam ktori to sledujeme nejde o Vase predvolebne boje ale o pokoj v lokalite a o zachovanie vyssky nasich investicii.
19. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Na základe anonymného podnetu vo veci prideľovania nájomných bytov na ul. Antona Prídavka v Prešove odbor sociálnych služieb Mestského úradu v Prešove uvádza, že uvedené nájomné byty budú prideľované žiadateľom, ktorí budú spĺňať podmienky stanovené v pripravovanom všeobecne záväznom nariadení o prideľovaní nájomných bytov vo vlastníctve mesta Prešov. Uvedené všeobecne záväzné nariadenie mesta je v súčasnosti v záverečnej fáze spracovania.

Mestský úrad v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania