Stromy a zeleň na ulici Janka Borodáča

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Ján Haluška 20. júna 2018

Na ulici Janka Borodáča mnoho rokov chýbajú stromy, ktoré boli v otvoroch na chodníku. Každý rok to vyzerá podobne a nedávno ubudli aj vysoké stromy v časti EKG. Fotky v podnete sú staršie a v aktualizácii budú čerstvé.
Ako mesto zadrží vlahu, zreguluje teplotu, vlhkosť a zníži prašnosť ak chýba zeleň?

20. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
01. august 2018

Odpoveď samosprávy

Mesto Prešov eviduje potrebu revitalizácie stomoradia na ulici Janka Borodáča. Revitalizácia bude zahŕňať inventarizáciu jestvujúcich drevín, návrh na ich odborné ošetrenie a v nevyhnutných prípadoch aj na výrub a obojstrannú výsadbu drevín s upravením ich koreňových priestorov tak, aby boli vytvorené čo najlepšie podmienky pre rast a vývoj vysádzaných drevín.
Na ulici Janka Borodáča je nevyhnutné riešiť tiež obnovu komunikácií (ciest a chodníkov) a to tak, aby predmetná rekonštrukcia komunikácií čo najmenej negatívne ovplyvnila jestvujúce i plánované dreviny.
Mesto Prešov plánuje v roku 2019 obstarať projektovú dokumentáciu obnovy stomoradia na ulici Janka Borodáča s následnou výsadbou v roku 2020 s výhľadom na ďalšie roky v závislosti od vyčlenenia finančných prostriedkov na rekonštrukciu komunikácií Výborom mestskej časti č. 4, nakoľko predmetné aktivity je nevyhnutné vzájomne zosúladiť.



Mestský úrad v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania