Chodník popri Toryse - Mukačevská

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Vyriešený
meno
Marko 07. júla 2018

Chodník popri moste na Mukačevskej ku Toryse (východný breh Torysy) je kvôli stromom prakticky nepriechodný pre peších, nedajú sa stromy/kríky orezať?
Pokračovanie tohoto chodníka popri Toryse je podobne zdevastované, zišlo by sa dať tam nový asfalt, lavičky a pod., pre prechádzky je to dosť hrozné prostredie...

09. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
16. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dreviny a kroviny plnia biologickú, hygienickú, mikroklimatickú funkciu (zlepšujú kvalitu ovzdušia), estetickú a izolačnú funkciu (protihluková, protiprašná a protiemisná bariéra), pôdoochrannú funkciu a ďalšie dôležité funkcie v systéme mestskej zelene.
Stav drevín a krovín bol odborne posúdený v teréne. Odborné orezanie drevín a krovín bolo zadané dodávateľskej spoločnosti a bolo zrealizované vo vegetačnom období v súlade s platnou legislatívou a normou STN 83 7010.
Ďakujeme Vám za doručenie podnetu.


Mestský úrad v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania