Prekážková dráha Šafárikova ulica

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Ján Haluška 09. júla 2018

Prekážková dráha na Šafárikovej ulici. Ak sa najbližšie bude opravovať priechod pre chodcov treba myslieť na nábeh pre kočíky a vozíky.
Teraz je to komplikované aj pre zdravého chodca, alebo bicyklistu - ten vyvalený betón.
Sú to asi dva podnety v jednom. V oboch prípadoch treba urobiť nábeh.

09. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
12. júl 2018

Michal

Bicyklistu???? Však to nie je cyklochodník!!!!!!!!! JE TO CHODNÍK PRE CHODCOV!!!!!!!
Aspoň bicyklisti zídu zo svojích a prejdú pešo aspoň trochu cez prechod a neporušia ZÁKON O CESTNEJ PREMÁVKE, ktorý je stále v PLATNOSTI!!!!!
12. júl 2018

Ján Haluška

Michal - určite nemáte prehľad a informáciu o tom, že bicyklista môže jazdiť po chodníku a bez pokuty. V mailovej komunikácii sme sa dohodli, že sa stretneme. Napíšem vám a aj v dobrom vysvetlím.
Ja som nepísal, že bicyklisti budú jazdiť cez priechod. Cez priechod sa bicykel tlačí (pešo) a na chodníku sa môže nasadnúť a jazdiť. Ohľaduplne.
Mesto stále neurobilo v tom jasno a roky nevyužilo informácie ktoré odzneli na pôde MÚ. Premárnené roky. Škoda. Aj z tohto dôvodu neosvety sa možno stalo nedávno nešťastie.
https://presov.korzar.sme.sk/c/20849759/na-priechode-zrazil-chlapca-na-bicykli-dieta-skoncilo-v-nemocnici.html
Poučený a rozumný bicyklista predsa bude tlačiť bicykel vedľa seba pešo a neprekvapí vodiča rýchlejšou jazdou na bicykli po priechode.
07. august 2018

Odpoveď samosprávy

Podnet bol prešetrený zamestnancom, odd. komunálnych služieb Mestského úradu v Prešove s konštatovaním, že je opodstatnený. Opravu predmetných vyvalených obrubníkov sme zadali zhotoviteľovi bežnej údržby. Pri oprave chodníkov sa budú riešiť aj bezbariérové prechody.
Ďakujeme Vám za Váš podnet a vážime si Vašu pozornosť ako vnímavého občana tohto mesta.


Mestský úrad v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania