Čierna skládka len 2 km od centra mesta

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
cierna skladka 10. júla 2018

Dobrý deň,
ako zástupiteľov obyvateľov Mesta Prešov Vás prosím o prešetrenie, upozornenie kompetentných organizácii a úradov. V katastrálnom území Nižnej Šebastovej vznikla skládka kontaminovanej pôdy. Objavili sme ju 8.7.2018. V okolí skládky bol pohyb pracovných strojov niekoľko týždňov dozadu. Za tú dobu sa podarilo zodpovedným osobám naviesť na skládku stovky, možno aj tisíce ton kontaminovanej zeminy. Na fotografiách je kontaminovaná zemina čiernej farby, zmes výkalov, oleja a smrdí to ako močovka. Zo skládky sa šíri ostrý zápach v rádiuse 500 - 1000 m. Na zápach sa sťažujú ľudia bývajúci na Kútoch, Surdoku a cítiť ho aj v dopravnom podniku Mesta Prešov. Podľa smeru vetra. Prosím Vás pekne o upozornenie a medializáciu vzniknutej situácie. Hrozí vážna kontaminácia spodných vôd.​

10. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.



Mestský úrad v Prešove
08. august 2018

Odpoveď samosprávy

Príslušníci Mestskej polície v Prešove v predmetnej veci vykonali dňa 9.7.2018 miestne šetrenie, na základe ktorého zistili navážanie rôzneho odpadu na súkromné parcely. Všetky zistené skutočnosti na mieste zadokumentovali a vec následne postúpili v zmysle zák. NR SR č.79/2015 Z.z. o odpadoch príslušnému orgánu – Odboru dopravy a životného prostredia MsÚ Prešov.



Mestský úrad v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania