Nepokosený mestský park Sekčov

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Vyriešený
meno
Dávid Jaš 06. augusta 2018

Nový mestský park Sekčov je dlhodobo zarastený a znovu pripomína lúku, ktorá tam bola pred jeho realizáciou. Novovybudovanému chodníku a mobiliáru v podobe lavičiek a košov vzhľadovo neprospieva, keď sú obrastené vysokou trávou, náletovými drevinami, bodliakmi, burinou a podobne. Porast rastie aj v telese odvodňovacieho kanála. Predstave parku so stromami a trávnatými plochami, kde budú ľudia tráviť čas rôznymi vonkajšími aktivitami je súčasný stav na míle vzdialený. Navyše sa na niektorých miestach medzi burinou strácajú a nedávno vysadené stromy. Ak má plocha slúžiť naozaj ako mestský park, zaslúži si lepšiu starostlivosť, aspoň v podobe častejšej kosby.

06. august 2018

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
04. september 2018

Marek Seliga

To je zaujímavý park,dá sa to vôbec parkom nazvať?
04. september 2018

Dávid Jaš

Tak to nazýva mesto na tabuliach, osobne by som to parkom zatiaľ nenazýval. Prípadne ponechal pôvodný názov Park Keratsini (kračiny).
20. september 2018

Odpoveď samosprávy

Vaša požiadavka bola zrealizovaná dodávateľskou spoločnosťou v 35. týždni kalendárneho roka.
Ďakujeme Vám za doručenie podnetu.



Mestský úrad v Prešove
27. jún 2019

Dávid Jaš

Stará klasika, mestský park Sekčov je dlhodobo nepokosený. Nepokosené sú aj krajnice a chodník prístupovej cesty k ZŠ Sibírska. Polovica šírky chodníka je pre vysokú trávu a burinu neschodná. Taktiež je nutné vyčistiť odvodňovací rigol pozdĺž chodníka - ako v parku, tak aj na prístupovej ceste k ZŠ.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania