Vyschnutý strom na Jilemnického ul.

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Ján Haluška 10. augusta 2018

Vyschnutý strom na Jilemnického ulici treba nahradiť.
Zeleň ovplyvňuje svojou transpiračnou činnosťou vlhkosť ovzdušia, poskytuje tieň a znižuje výkyvy teplôt. Stromy sú schopné zadržať vodu a následne ju do okolia odparovať.
Vzhľadom na extrémny úbytok stromov v meste za obdobie rokov 2017 - 2018 žiadam mesto aby náhradnú výsadbu riešilo rýchlo. Nie tak ako doteraz - pomaly, nemáme peniaze, plánujeme, treba projekt, tu sa to nedá, sľuby, výmysly a X dôvodov ako sa to nedá.

10. august 2018

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.



Mestský úrad v Prešove
12. september 2018

Odpoveď samosprávy

Mestu Prešov bola dňa 10.8.2018 doručená Vaša žiadosť o výrub dreviny druhu lipa malolistá (Tilia cordata) rastúca na ulici Jilemnického 4 v Prešove. Na základe obhliadky predmetnej dreviny Vám ako správcovia zelene dávame nasledovné stanovisko. Stav dreviny bol odborne posúdený v teréne so zistením, že drevina vykazuje znaky preschýnania. Informujeme Vás, že o výrube dreviny mesto Prešov ako žiadateľ nerozhoduje. O výrube dreviny rozhoduje orgán ochrany prírody, t.j. obec Lemešany. Z vyššie uvedených dôvodov mesto Prešov podá žiadosť o výrub dreviny orgánu ochrany prírody. Vo veci výrubu drevín vydá obec Lemešany žiadateľovi, t.j. mestu Prešov rozhodnutie, ktorým povolí alebo zamietne výrub predmetných drevín. V prípade povolenia výrubu drevín tento výrub mesto Prešov zrealizuje v rozhodnutím stanovenej lehote. Taktiež mesto Prešov zrealizuje náhradnú výsadbu drevín.
Ďakujeme Vám za doručenie podnetu.


Mestský úrad v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania