Chýbajúce stromy - Šafáriková ul.

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Ján Haluška 17. augusta 2018

Na šafárikovej ulici chýbajú stromy veľmi dlho. Treba ich nahradiť, lebo sú veľmi dôležité pri zadržiavaní vlahy. V meste ubúda zeleň a pribúda spevnená plocha bez vsakovacej schopnosti. Okrem toho dreviny plnia biologickú, hygienickú, mikroklimatickú funkciu (zlepšujú kvalitu ovzdušia), estetickú a izolačnú funkciu (protihluková, protiprašná a protiemisná bariéra), pôdoochrannú funkciu a ďalšie dôležité funkcie v systéme mestskej zelene.

17. august 2018

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
19. august 2018

Vlado

No na miestách ktoré sú na fotografiách,stromy byť už nemôžu, teda zatiaľ nesmú.Uhádnite prečo.
03. september 2018

Odpoveď samosprávy

Mesto Prešov eviduje potrebu obnovy aleje na Šafárikovej ulici, na ktorej sa okrem prázdnych výsadbových mís nachádzajú i dreviny orezávané tzv. hlavovým rezom.
Novo navrnuté dreviny musia byť vhodné do úzkeho priestoru ulice.
Návrh výrubov poškodených drevín a výsadby nových druhov a kultivarov stromov budú predmetom spracovania projektovej dokumentácie.
Uvedené zámery budú konzultované s Krajským pamiatkovým úradom v Prešove. Spracovanie projektovej dokumentácie a výsadba drevín podliehajú ďalším schvaľovacím procesom.
Obstaranie projektovej dokumentácie a realizácia výsadieb je preto plánovaná na rok 2020 s výhľadom na roky nasledujúce.
Ďakujeme Vám za doručenie podnetu a všímavosť.



Mestský úrad v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania