Odstránenie stromov

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Jozef 27. augusta 2018

ŽIADAME O ODSTRÁNENIE BOROVICE KTORÁ SCHNE A BREZY PODLA
zákona č. 40/1964 Zb. § 127. Breza rastie tesne pod oknami, kde bývajú alergici ktorím škodí,tieni a zabraňuje prenikaniu svetla,a nedá sa vetrať semená sú všade v byte, vo vchode či v pivniciach. Stromy sa nachádzajú na pozemku mesta Prešov. Sme ochotný na vlastné náklady vysadiť nové ihličnaté nískovzrastové stromy namiesto tých odstránených.
Za porozumenie Ďakujeme
obyvatelia Mukačevská 25a31

27. august 2018

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.




Mestský úrad v Prešove
03. december 2018

Odpoveď samosprávy

Mestu Prešov bola dňa 27.8.2018 doručená Vaša požiadavka ohľadne odstránenia drevín borovica lesná (Pinus nigra) a brezy previsnutej (Betula pendula) rastúcich na ul. Mukačevská 25-31 v Prešove.
Stav drevín bol odborne posúdený v teréne so zistením, že drevina borovica čierna (Pinus nigra) bola v minulosti nevhodne vysadené v tesnej blízkosti bytového domu. Výsadbu nerealizovalo mesto Prešov. Z vyššie uvedených dôvodov mesto Prešov podá žiadosť o výrub dreviny orgánu ochrany prírody. Informujeme Vás, že o výrube dreviny mesto Prešov ako žiadateľ nerozhoduje. O výrube dreviny rozhoduje orgán ochrany prírody, t.j. obec Lemešany. Vo veci výrubu dreviny vydá obec Lemešany žiadateľovi, t.j. mestu Prešov rozhodnutie, ktorým povolí alebo zamietne výrub predmetnej dreviny. V prípade povolenia výrubu dreviny tento výrub mesto Prešov zrealizuje v rozhodnutím stanovenej lehote. Taktiež mesto Prešov zrealizuje náhradnú výsadbu dreviny.
Pri obhliadke dreviny breza previsnutá (Betula pendula) nebol zistený zhoršený zdravotný stav predmetnej dreviny. V zmysle § 47 zákona NR SR č. 543/2002 Z. z. o ochrane prírody a krajiny nie je dôvod predmetnu drevinu vyrúbať. Z vyššie uvedených dôvodov návrh na výrub dreviny vyhodnocujeme ako neopodstatnený. Správca verejnej zelene nebude žiadať o výrub predmetnej dreviny. Odborné orezanie dreviny bolo zadané dodávateľskej spoločnosti a bude zrealizované vo vegetačnom období (t. j. 1. apríl - 30. september) v súlade s platnou legislatívou a normou STN 83 7010.
Ďakujeme Vám za doručenie podnetu.


Mestský úrad v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania