Mestská pláž na Sekčove

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Ján Haluška 12. septembra 2018

Mesto malo v minulosti lepšie možnosti rekreácie pri rieke. Pri Toryse to bola Dúbrava, Hať, šluder... Teraz sú iba spomienky. Podmienky a možnosti stráviť čas pri rieke sú obmedzené. Nie každý obľubuje verejné kúpaliská súčasného typu. Nie každý má peniaze na vstupné, jedlo a občerstvenie pre celú rodinu. Pri Sekčove sa doslova núka možnosť vytvoriť mestskú pláž s upraveným okolím. Viem, že mesto je zadĺžené, ale aj s malým rozpočtom by sa dali urobiť postupné kroky na realizáciu takého typu oddychu - relaxu. Vyššie po prúde rieky neďaleko od mosta je ďalšia vhodná lokalita aj so stromami a malým vodopádom. Celá ľavá strana pri rieke je slnkom zaliata a je tam relatívne ticho. Medzi mostami je hlučnejšie. Všetko je ľahko dostupné z neďalekého sídliska.

13. september 2018

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
13. september 2018

Ján Haluška

13. september 2018

Ján Haluška

Ľavá, tichšia strana Sekčova s vegetáciou a malým vodopádom - priepadom.
13. september 2018

Ján Haluška

Sídlisko na dohľad. Ľahká dostupnosť na pláž.
13. september 2018

Ján Haluška

Všetko je ľahko dostupné a netreba veľa cestovať. Vhodné aj na celoročné prechádzky okolo rieky. Relaxačná zóna.
17. október 2018

Michael Mikloško

rovnakú vec som navrhol na realizáciu asi niekedy v auguste ;) s týmto nápadom idem aj do kampane. som rád že má niekto podobný pohľad na sekčov a využitie jeho tichého prostredia. pre sídlisko by to bolo ideálne miesto na oddych. druhou stranou mince už sú ale komplikované pozemkové usporiadania. no v jednej časti blízko teplárne by sa dal pridať chodník k rieke. otázkou číslo dva je uvoľnenie pozemkou vodohosp. podniku zo záplavového územia.
18. október 2018

Odpoveď samosprávy

Navrhovaná lokalita: 1. na ľavom brehu medzi ulicami Pod Táborom a Rusínska
2. na oboch brehoch nad mostom na ulici Pod Táborom (malý vodopád)
Podnet je inšpiratívny. Určité komplikácie môže predstavovať majetko-právne vysporiadanie, nakoľko navrhované pozemky nie sú v majetku mesta. Okolité pozemky vhodné na prístupovú cestu a územie po oboch brehoch Sekčova sú v súkromnom vlastníctve, alebo sú majetkom štátu – v správe štátneho vodohospodárskeho podniku.
Mesto v rámci plánu investičných aktivít do ďalšieho obdobia bude hľadať možnosti na zrealizovanie daného podnetu.


Mestský úrad v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania