Zbytočná značka

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Uzavretý
meno
Mato 13. septembra 2018

zbytočná značka - Zákaz státia na slepej ulici - cesta dostatočne široká pre státie.
Ak je dočasne slepá, navrhujem dočasne zrušiť zákaz státia. Ak natrvalo slepá, tak natrvalo zrušiť.
ďakujem.

13. september 2018

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
31. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dopravná značka zakazujúca státie na Urbánkovej ulici nepovažujeme za zbytočnú, práve naopak má svoje opodstatnenie. Podľa zákona č. 8/2009 o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v § 23 sa uvádza: „Vodič smie zastaviť a stáť len vpravo v smere jazdy v jednom rade a rovnobežne s okrajom cesty, čo najbližšie k okraju cesty a na jednosmernej ceste vpravo i vľavo. Ak nie je ohrozená bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, vodič smie v obci zastaviť a stáť kolmo, prípadne šikmo na okraj cesty alebo zastaviť v druhom rade. Pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy. Pri zastavení musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre oba smery jazdy.“ Na základe citovaného znenia zákona sa táto dopravná značka javí skôr ako duplicita platných dopravných predpisov. Aj keby táto dopravná značka nebola osadená, tak vodič na tejto ulici môže zastaviť na čas nevyhnutne potrebný a nemôže tam ostať stať. Spomínané dopravné značenie by bolo zbytočné len v prípade, že by Urbánkova ulica bola jednosmernou cestou.

Ďakujeme Vám za Váš podnet a vážime si Vašu pozornosť ako vnímavého občana tohto mesta a za predpokladu doručenia ďalších podnetov sme pripravení na ich riešenie.


Mestský úrad v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.