Komunálny odpad na Záhradnej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Božena 15. novembra 2018

Na Záhradnej ulici to takto vyzerá po návšteve Rómov. Na prvom "dennom" zábere je odpad vysypaný pred kontajner stojací mimo priestoru pre kontejnery a druhé dva zábery sú zo včerajška 13.11.2018. Pod rúškom tmy bol odpad vyhádzaný, vysýpaný? z kontajnera pod nohy. Dnes, 14.11.2018 o 16.20 hodine to tam stále vyzerá takto. Takže zase "gádžovia" musíme po Rómoch upratovať. Priestor na kontajnery by bolo potrebné prestavať na uzamykateľné ohrady.

15. november 2018

Ján Haluška

Pokiaľ mesto niečo urobí prejde veľa času. Píšete, že musíte upratovať. Jedno riešenie pomáha a je vyskúšané. Obyvatelia v okolí sú živé kamery. Ak vidíte, že tam niekto iba hrabe, tak mu vopred slušne povezte, aby to nerozhádzal. Skoro vždy je reakcia pozitívna, lebo komunikujete v dobrom. Ak už je tam dilino, čo rozhadzuje a je drzý tak treba naň tiež v dobrom začať a keď to nepomáha tak treba aj kričať a neustupovať.
Je aj iné riešenie, že do upratania zapojíte samého „Róma“ za primeranú odmenu. Oni sú v takej „muke“ keď vyberajú kontajner, že za ODMENU aj poupratujú. Je to lacnejšie ako stavať uzamykateľné ohrady. Zadlžené mesto má iné priority...
20. november 2018

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania