Semafory Šidlovec

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
miroslav štofaňák 08. októbra 2013

Za obyvateľov Šidlovca žiadam Vás o opätovné spustenie semaforov na križovatke smerom na Šidlovec. V článku : http://www.presov.sk/portal/?c=12&id=11369
informácie ktoré naozaj platia! Ale teraz sú semafory často vypnuté a teda o bezpečnosti detí ktoré tade chodia do školy a z nej (aj mojich) a vodičov už nemôže byť ani reči. Plynulosť na Sabinovskej nestojí za život ani mojej dcéry, ani nijakého iného dieťaťa! Odkazujem Vám aj kompetentným, že čas od 7.15 do 8.15 a od 14.00 do 16.30 je naozaj ten, počas ktorého sa naozaj niekomu niečo stane. Potom si spytujte svedomie. Viem o jednom chlapcovi, ktorý pred dvoma rokmi vďaka úrazu na tejto križovatke ostal na vozíčku. S pozdravom Štofaňák

08. október 2013

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.
18. október 2013

Odpoveď samosprávy

Na základe doručeného podnetu zverejneného na stránke www.odkazprestarostu.sk/6083, vo veci semaforov na Šidlovci, Vám zasielame nasledovné stanovisko.
Doručený podnet bol prešetrený správcom miestnych komunikácií v teréne s konštatovaním, že Váš podnet je opodstatnený. Správca miestnych komunikácií doručil mestu Prešov stanovisko v ktorom sa uvádza nasledovné.
Cestná svetelná signalizácia na križovatke Sabinovská - Jánošíková - Bajkalská pracuje na základe odsúhlaseného režimu. Program je nastavený v súčinnosti s priľahlým návestidlom na železničnom priecestí ul. Bajkalská. V mesiaci september 2013 bola signalizácia automaticky vypnutá, resp. uvedená do pohotovostného režimu z dôvodu výluky na železničnej trati Prešov - Veľký Šariš a to konkrétne v dňoch 9.9.2013 od 7:30 hod. do 11.09.2013 18:30 hod. a to nepretržite, z dôvodu prác na železničnom zvršku.
Ten istý dôvod sa vyskytol aj v mesiaci október 2013 v dňoch 7.10.2013 od 7:30 hod do 8.10.2013 18:30 hod. Dňa 4.10.2013 bola CSS nefunkčná a to kvôli poruche v radiči.
V prípade nefunkčnosti CSS pre zabezpečenie bezpečnosti chodcov bude v budúcnosti križovatka riadená príslušníkmi Dopravného inšpektorátu Policajného zboru v Prešove.
Ďakujeme Vám za Váš podnet a vážime si Vašu pozornosť ako vnímavého občana ktorou skvalitňujete bežný denný život tohto mesta a za predpokladu doručenia ďalších podnetov sme pripravení na ich riešenie.
20. október 2013

miroslav štofaňák

Ďakujem.
27. november 2013

miroslav štofaňák

Dobrý deň,
dňa 26.11. ráno v čase dopravnej špičky boli semafóry znova vypnuté a dopravu príslušníci Dopravného inšpektorátu križovatku neriadili...ich kolegovia z policajného zboru tiež stáli v zápche...mimochodom, moje deti prišli neskoro do školy. Takže tak... na našom Slovensku.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania