Pavlovičovo námestie-strom-invazívna rastlina

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Vyriešený
meno
Martin 07. januára 2019

Neošetrené stromy od ulice Pavlovičovo námeste 41 až po Škultétyho ulicu.

07. január 2019

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
05. február 2019

Odpoveď samosprávy

Na základe doručeného podnetu zverejneného na stránke www.odkazprestarostu.sk/61680 vo veci „Pavlovičovo námestie-strom-invázna rastlina“ Vám odpovedáme nasledovné. Mestu Prešov bola dňa 8.1.2019 doručená Vaša žiadosť ohľadne neošetrenej dreviny topoľ čierny (Populus nigra) rastúcej na ulici Pavlovičovo námestie 41 v Prešove. Na základe obhliadky predmetnej dreviny Vám ako správca zelene dávame nasledovné stanovisko.
Stav dreviny bol odborne posúdený v teréne so zistením, že drevina vykazuje znaky rozsiahleho poškodenia napadnutia poloparazitickej rastliny imelo biele (Viscum album). Z vyššie uvedených dôvodov mesto Prešov podá žiadosť o výrub dreviny orgánu ochrany prírody. Vo veci výrubu drevín vydá obec Lemešany žiadateľovi, t.j. mestu Prešov rozhodnutie, ktorým povolí alebo zamietne výrub predmetnej dreviny. V prípade povolenia výrubu dreviny tento výrub mesto Prešov zrealizuje v rozhodnutím stanovenej lehote. Taktiež mesto Prešov zrealizuje náhradnú výsadbu drevín.
Ďakujeme Vám za doručenie podnetu.
12. február 2020

Martin

Podnet vyriešený aj keď po svojom... Namiesto orezania imela bol zdravý? strom zrezaný. Zaujímala by ma otázka náhradnej výsadby nakoľko v blízkej minulosti padlo niekoľko stromov, ktoré tvorili prirodzenú bariéru medzi železničnou traťou a bytovkami. Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania