Kamenná-cesta-rozbitá - rozbitý kanalizačný žľab

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Dávid Jaš 14. februára 2019

Na ulici Kamenná sa nachádza rozbitý kanalizačný žľab, ktorý je potrebné čo najskôr opraviť. Aktuálne má prepadnutý kryt a hrozí pri najlepšom poškodenie vozidla, pri najhoršom škaredý úraz. V minulosti žľab odvádzal vodu z celej šírky cesty. Po jeho zasypaní naplaveným kamenivom a štrkom bol "opravený" veľmi nevhodným spôsobom, keď zasypaná časť žľabu bola jednoducho prekrytá asfaltom. Na ceste vznikla nerovnosť, na ktorej denne dochádza k poškodzovaniu vozidiel a navyše nerovnosť zadržiava vodu, ktorú žľab nedokáže včas odvádzať. Je potrebné žľab vykopať, vyčistiť od naplaveného materiál, prípadne vytvoriť nový z nových prefabrikátov. Taktiež je nutné uložiť ho do roviny s povrchom cesty, aby bol prejazd plynulý a nedochádzalo k poškodzovaniu vozidiel na predmetnom úseku.

15. február 2019

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
05. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Opravu poškodeného žľabu sme zadali zhotoviteľovi bežnej a súvislej údržby miestnych komunikácií, ktorý žľab opravil. Kamenná ulica je zaradená do zoznamu bežnej a súvislej údržby miestnych komunikácií. V prípade, že vedenie mesta odsúhlasí súvislú opravu Kamennej ulice, zhotoviteľ bežnej údržby pristúpi i k výmene odvodňovacích objektov na tejto komunikácii.
Ďakujeme Vám za Váš podnet a vážime si Vašu pozornosť ako vnímavého občana tohto mesta.


Mestský úrad v Prešove
27. máj 2019

Dávid Jaš

Máj a opakujúci sa problém s poklopom na odvodňovacom žľabe. Prosíme o opravu skôr, než si tam niekto zlomí nohu, prípadne príde o nápravu.
07. apríl 2020

Dávid Jaš

Stav apríl 2020: ako je možné vidieť z pôvodných fotografií, kanalizačný žľab bol kedysi uložený priečne cez celú šírku cesty pre efektívne zachytávanie zrážkovej vody, ktorú by postranné vpusty nestíhali pre strmosť komunikácie odvádzať včas počas silných lejakov. Riešením postupného prepadávania krytov kanalizačného žľabu bolo jeho postupné zasypávanie štrkom od okraja k osi komunikácie. Na fotografii z 27. mája zachytený prepadnutý kryt je k dnešnému dňu taktiež už zasypaný štrkom, čím sa opäť dĺžka žľabu o čosi zmenšila. Výsledkom jeho obmedzenej funkčnosti je, že nestíha odvádzať zrážkovú vodu, ktorá následne zaplavuje cestu nižšie. V mieste žľabu tiež vznikla výrazná nerovnosť na vozovke, ktorá začína byť veľmi nepríjemnou bariérou pri jazde autom a bicyklom. Navyše tesne pred týmto miestom je tiež ukončený postranný chodník pre chodcov, takže bariéra vzniká aj pre ľudí so zníženou schopnosťou pohybu. Ak už mesto neodsúhlasí súvislú úpravu Kamennej ulice aspoň v úseku Vrchná - Jantárová vrátane napojenia na Jantárovú, chcel by som požiadať o zaradenie rekonštrukcie aspoň tých odvodňovacích objektov (priečnych žľabov) medzi priority opráv v roku 2020. Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania