Osadenie dopravnej značky ohrozuje chodcov na chodníku /168,5cm/

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Vyriešený
meno
Marián 04. decembra 2013

Tu je odpoveď odborníka:Minimálna podchodná výška osadenej DZ v obci je 2m nad komunikáciou.Štandartne sa táto výška prenáša aj nad chodník, v prípade potreby aj vyššieJe to dané frekventovanosťou, či sa tam pohybujú aj cyklisti (aj keď tam nemajú čo robiť) a treba brať do úvahy aj ako sa vykonáva zimná údržba (možnosť prejazdu traktora). Takže z vlastnej praxe, DZ nad chodník osádzame na výšku 2,1m, čiže od vozovky je 2,2m (ak je výška obrubníka 0,1m).Norma uvádza len minimálnu výšku a tá je ako som už uviedol 2m, maximálnu neudáva (dodržiava sa ale nepísané pravidlo, že má byť v zornom poli vodiča). Na tento problém som už upozornil mailom 28.10.2013 p.Adrianu Compelovú /"šefku" odboru/,no dodnes nič.

04. december 2013

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.
05. december 2013

vili

az ked si tam niekto gebulu rozbije a odpili znacku az potom nastane zmena. milujme slovensko
16. december 2013

Odpoveď samosprávy

Na základe doručeného podnetu zverejneného na stránke www.odkazprestarostu.sk/6720 vo veci osadenia dopravnej značky pre bezpečnosť chodcov na Jesenského ulici v mestskej časti Sabinovská, Šidlovec a N.Šebastová.
Po prešetrení požiadavky konštatujeme, že požiadavka je opodstatnená. Osadenie dopravnej značky na Jesenského ulici bude zabezpečené v priebehu mesiaca január roku 2014 zhotoviteľom bežnej údržby miestnych komunikácii.
Ďakujeme Vám za Váš podnet a vážime si Vašu pozornosť ako vnímavého občana ktorou skvalitňujete bežný denný život tohto mesta a za predpokladu doručenia ďalších podnetov sme pripravení na ich riešenie.
29. december 2013

Ján Haluška

Nerozumiem prečo samospráva píše, že: Osadenie dopravnej značky na Jesenského ulici bude zabezpečené v priebehu mesiaca január roku 2014 zhotoviteľom bežnej údržby miestnych komunikácii.
Každý musí vidieť, že značka tam už je osadená.
Tiež nerozumiem, ako môže niekto 2 krát kliknúť - Áno, v možnosti že: Považujete odpoveď samosprávy za postačujúcu?
06. apríl 2014

Ján Haluška

Značka je už v dobrej výške. Podnet je už vyriešený.
06. apríl 2014

Marián

Ten istý problém na tej istej ulici no z opačnej strany-od Sabinova.Treba to znova nafotiť aby niekto pochopil?
06. apríl 2014

Ján Haluška

Aj toto od Sabinova ste mysleli?
06. apríl 2014

Ján Haluška

Asi to treba ako ďalší podnet, lebo na mapu sa nedá umiestniť podnet dva krát.
06. apríl 2014

Marián

Presne túto som mal na mysli.Pekná fotka,znej hneď je jasné ako je vysoko.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania