Laca Novomeského-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Roman 02. mája 2019

Týmto by som vás rad požiadal o vyriešenie dopravnej situácie pri uliciach L. Novomeského - Dargovská - Oravská. V lokalite sa nachádzajú viaceré parkoviská, ktoré ale nie sú riadne označené. Tým pádom sa vodiči, ktorí z parkovísk vychádzajú, dožadujú prednosti po pravej ruke, pričom z hľadiska bezpečnosti je to nezmysel. Autá, ktoré im majú dať prednosť, by mohli vyrobiť kolíznu situáciu prudkým zbrzdením, ohrozujúc auta prichádzajúce z hlavnej cesty, poprípade je nemožné takto včas reagovať z dôvodu, že kvôli autám parkuúcim pred východom z parkovísk nevidno (fotka v tme), či nejaké auto ide. Preto by bolo vhodné označiť tieto parkoviska buď značkou IP 12 - parkovisko, ktoré by z nich spravili vedľajšiu cestu. Poprípade je ešte možnosť ich osadiť značkou P 1 - daj prednosť v jazde.

02. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
17. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Mesto Prešov, ako príslušný cestný správny orgán pre miestne a účelové komunikácie v zmysle § 3 ods. 2 zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách (cestný zákon) v znení neskorších predpisov, zaujíma k Vášmu podnetu v predmetnej veci nasledujúce stanovisko.
S narastajúcim počtom motorových vozidiel a nedostatkom parkovacích miest, vodiči odstavujú svoje vozidlá v rozpore s dopravnými predpismi. V súčasnej dobe sa chystá Všeobecné záväzné nariadenie mesta Prešov o dočasnom parkovaní motorových vozidiel na vymedzených úsekoch miestnych komunikácií na území mesta Prešov. Týmto mesto Prešov sleduje zavedenie regulácie v rámci parkovania vozidiel na parkovacích plochách, kde budú preferovaní obyvatelia mesta v bytových domov a parkovanie bude možné len na vyznačených parkovacích miestach. Po schválení spomínaného VZN sa situácia s parkovaním na sídliskách určite zlepší.
Čo sa týka osadzovania dopravného značenia za účelom vyznačenia prednosti v jazde, Vašu požiadavku prekonzultujeme so zástupcami Krajského dopravného inšpektorátu, nakoľko Vami navrhované riešenie si vyžiada v rámci mesta osadzovanie veľkého počtu dopravného značenia, čim by sme takéto miestne obslužné komunikácie neprimerane zahltili dopravným značením.
Ďakujeme Vám za Váš podnet a vážime si Vašu pozornosť ako vnímavého občana tohto mesta a za predpokladu doručenia ďalších podnetov sme pripravení na ich riešenie.


Mestský úrad v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania