Námestie mieru-krík-neostrihaný

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Ján Haluška 09. júla 2019

Na námestí mieru je „pamätník“ SRR (boľševický puč v roku 1919). Suchý veniec k stému „výročiu“ tam „okrášľuje“ súsošie. Aj keď mesto potrebuje veľa zelene, tak ten krík hore vypovedá, že je tam už dlhšie a treba ho odstrániť. Je to húževnatá, odolná, asi aj zdravá, náletová drevina a ak by sa citlivo vybrala z pamätníka, tak by si ho mohol niekto zasadiť. Majiteľ dreviny ba mal jedinečnú drevinu so zaujímavým pôvodom - raritu. Nechcem aby sa drevina zahubila. Zaslúži si žiť, ale na inom mieste. Okrem toho na časti pamätníka chýba obklad. O výsledku šetrenia „preskúmania“ chcem byť vopred informovaný aký osud bude mať náletová drevina.

10. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
20. august 2019

Odpoveď samosprávy

Stav bol preverený v teréne. Predmetná drevina druhu javor poľný (Acer campestre) kvitne, ale vzhľadom na veľké klimatické zmeny nám viaceré dreviny v meste vyschýnajú vzrastlé aj novovysadené a predmetné dreviny monitorujeme.
Pokiaľ dôjde k vyschnutiu dreviny z predmetných podmienok, bude odstránená mimoriadnym výrubom.
Ďakujeme Vám za doručenie podnetu a všímavosť.

Mestský úrad v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania