Hlavná-webová stránka mesta-nesprávne informácie

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Vyriešený

Týmto chcem upozorniť na antedatovanie oznamu na úradnej tabuli mesta Prešov. Ide o tento oznam http://bit.ly/30FTJgN ohľadom zmien a doplnkov územného plánu. Oznam bol preukázateľne pridaný na úradnú tabuľu 15.7.2019 avšak dátum vyvesenia na pečiatke je 28.6.2019.

Podnet žiadam prideliť na vybavenie prednostke mestského úradu a hlavnému kontrolórovi. Je nutné zabezpečiť také opatrenia, aby k antedatovaniu oznamov nemohlo dochádzať. Je to neprijateľné!

Žiadam o opravné zverejnenie oznamu s takým dátumom vyvesenia kedy bude vyvesený. Zároveň pri oprave žiadam uviesť znenie uznesenia 172/2019. Verejnosť má právo vedieť, že územný plán sa otvoril ad-hoc účelovo v podbode iného uznesenia. Cieľom je poškodiť obyvateľov na Lipovej ulici kde sa chystá zmena parcely zo športu na bytové domy.

16. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
25. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dňa 28.6.2019 Odbor hlavného architekta mesta štandardným spôsobom v súlade s internými predpismi Mestského úradu v Prešove predložil Odboru vnútornej správy (zverejňovateľ oznámení) na zverejnenie Oznámenie mesta Prešov o začatí postupu obstarania Zmien a doplnkov č. 16/2019 Územného plánu mesta Prešov (ďalej len „Oznámenia“) oboma spôsobmi. Súčasťou Oznámenia bol aj doklad o termíne zverejnenia, t.j. od 28.6.2019 do 19.8.2019 s možnosťou podať žiadosť na zmenu ZaD č. 16/2019 ÚPN mesta Prešov do 15.8.2019. Svedčí o tom kópia dokladu o prevzatí Oznámenia a zápis v knihe oznámení. Oznámenie je zverejnené na úradnej tabuli mesta Prešov od 28.6.2019 v presklenom priestore Mestského úradu na Jarkovej 24. Náhodnou kontrolou sme zistili až neskôr, že Oznámenie na elektronickej tabuli nie je zverejnené, o čom sme ihneď informovali zverejňovateľa. Ten okamžite urobil nápravu tak, ako to bolo možné. V súčasnosti je Oznámenie zverejnené aj na úradnej tabuli mesta Prešov aj na elektronickej tabuli na webovej stránke mesta Prešov. V procese zverejnenia Oznámenia, ako bolo opísané, Odbor hlavného architekta nepochybil.
Vašu námietku o účelovom nesúlade dátumov zverejnenia Oznámenia kvôli poškodeniu obyvateľov ulice Lipovej nemôže Odbor hlavného architekta mesta akceptovať. Môžeme Vás ubezpečiť, že spracovateľ zmien a doplnkov územného plánu posudzuje každý doručený podnet na zmenu územného plánu odborne a podľa platnej legislatívy.
Aj napriek vyššie uvedenému stanovisku, ďakujeme Vám za Váš podnet a vážime si Vašu pozornosť ako vnímavého občana tohto mesta a za predpokladu doručenia ďalších podnetov sme pripravení na ich riešenie.
Keďže Vami požadované uznesenie MsZ č. 172/2019 zo dňa 26.6.2019 sa vo formáte pdf. nedá týmto spôsobom pripojiť, buď si ho vyzdvihnete osobne na Odbore hlavného architekta mesta alebo ho nájdete spolu s materiálom na linku: (5. zasadnutie MsZ dňa 19.6.2019 a 26.6.2019– prílohy)
https://mesto-presov.digitalnemesto.sk/zastupitelstvo/#mesto-presov/mestske-zastupitelstvo/2018-2022/5_190619

Mestský úrad v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania