Vajanského-semafor-zle nastavený

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Ján Haluška 19. júla 2019

Na križovatke Vajanského, Grešova, Hollého a Lesík delostrelcov sa najčastejšie stávajú nehody, keď bliká oranžové svetlo na semaforoch. Na záberoch sú 4 autá v sebe. Toto sa opakuje v rôznych formách a kombináciách ČASTO. Strašný zvuk pri zrážke. Hysterický krik, plač a nadávky. Vystresovaní ľudia. Škoda na životoch, autách. Prekazená jazda, komplikácie a následné problémy, ktoré nekončia v ten deň. Niekoľko policajných, hasičských a zdravotníckych áut s blikajúcimi majákmi a hučiace sirény pri príchode. Viem, že existujú pravidlá v premávke, ale ak je križovatka bez svetelného riadenia, tak sú komplikácie nie len na strane účastníkov nehody, ale stresuje to aj obyvateľov pri križovatke. Prečo sa nevyužíva semafor rozumnejšie? Čas vypínania treba upraviť, prípadne automatizovať. SMART !

19. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
02. september 2019

Odpoveď samosprávy

Odbor životného prostredia a dopravnej infraštruktúry v súčinnosti s Krajským dopravným inšpektorátom prehodnotí prevádzkový režim cestnej svetelnej signalizácie na križovatke ulíc Lesík delostrelcov, Jána Hollého, Vajanského a Grešova.

Ďakujeme Vám za Váš podnet a vážime si Vašu pozornosť ako vnímavého občana tohto mesta a za predpokladu doručenia ďalších podnetov sme pripravení na ich riešenie.

Mestský úrad v Prešove
12. december 2019

Ján Haluška

1.12.2019 o cca 22:30 havária pri vypnutých semaforoch. Pre zníženie počtu nehôd by bolo dobré spolupracovať aj s obyvateľmi, ktorí bývajú pri križovatke. Odbor životného prostredia a dopravnej infraštruktúry v súčinnosti s Krajským dopravným inšpektorátom by sa dozvedel nejaké informácie, ktoré predpokladám, že nemá a lepšie prehodnotí situáciu.
12. december 2019

Ján Haluška

8.12.2019 o 19:05 znovu búračka so zapnutým semaforom...
31. december 2019

Ján Haluška

Ďalšia nehoda na križovatke 17.12.2019. Fotka o 21:05h. Kedy sa Odbor životného prostredia a dopravnej infraštruktúry v súčinnosti s Krajským dopravným inšpektorátom začne zaoberať podnetom a diskusiou? Číta to niekto?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania