Horárska-znečisťovanie-pôdy

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení

To, že stavebník D1 ušetril milióny eur vysypaním rúbaniny z tunela „za roh“ do mestských lesov verejnosť vie. Verejnosť už taktiež vie, že existujú 3 rôzne dokumenty, ktorými primátorka osobne na to dala súhlas. Žiadam o odpoveď a jej podloženie príslušnými dokumentmi kto následne financuje nápravu v mestských lesoch, a to prekrývanie rúbaniny hlinou (náklady na jej zakúpenie, prevoz a terénne práce), sadenie nových stromov a ďalšie vyvolané náklady. Vedúci prevádzky mestských lesov Juraj Hurný podľa článku http://bit.ly/2TiBRGg tvrdil, že zo stavebného úradu majú rozhodnutie o využití územia. Žiadam sprístupniť toto rozhodnutie zo SÚ pretože verejnou vyhláškou určite neišlo. Ako je to možné, že konanie nebolo oznámené verejnou vyhláškou? Dokumenty nahrajte prosím ako screeny/obrázky.

23. august 2019

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
23. február 2020

NebudemLabutKedNebuduUradnici

Takže je už rozhodnuté. Mesto, NDS a technické služby porušili zákon. Rúbanina z tunela do lesa nepatrí. Ministerstvo zamietlo ich odvolanie. Tak a teraz je na rade vykonať nápravu a vyvodiť trestno právnu zodpovednosť. https://videoarchiv.markiza.sk/video/televizne-noviny/epizoda/27352-televizne-noviny/23-nelegalna-skladka-v-lese

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania