Baštová-Verejný poriadok-iné

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Infitter 13. augusta 2019

Na Baštovej ulici, na križovatke s Tkáčskou ulicou je už dlhšiu dobu vykopaná jama, s ktorou sa nič nerobí. Chcem sa opýtať, bude na danom mieste prebiehať výstavba budovy?

22. august 2019

Odpoveď samosprávy

Mesto Prešov, stavebný úrad k Vášmu podnetu uvádza nasledovné:
Vykopaná jama, ako ju označujete v podnete je pozostatkom po vykonanom archeologickom výskume, ktorý vlastník realizoval na základe rozhodnutia Krajského pamiatkového úradu Prešov vydaného pod č. KPUPO-2017/22034-2/89788/Li zo dňa 16.11.2017. Krajský pamiatkový úrad v citovanom rozhodnutí rozhodol, že obnovu a úpravu nehnuteľnosti možno z hľadiska záujmov chránených pamiatkovým zákonom pripravovať len na základe spracovania pamiatkového výskumu- archeologického výskumu a pre jeho vykonávanie určil v rozhodnutí podmienky.
Výskum je v tejto etape ukončený, s tým že ďalšia etapa bude pokračovať v súčinnosti s následnými stavebnými prácami, formou sledovania zemných výkopov súvisiacich so stavbou a jej napojením na technické vybavenie územia.
Po ukončení prác bola vypracovaná projektová dokumentácia pre územné rozhodnutie a vlastník – stavebník podal na tunajší stavebný úrad návrh na vydanie územného rozhodnutia pre stavbu Polyfunkčný dom, Prešov, Baštová ulica.
Stavebný úrad vydal územné rozhodnutie, ktorým umiestnil uvedenú stavbu. Toto rozhodnutie je v štádiu nadobúdania právoplatnosti. Následne stavebník je povinný požiadať o vydanie stavebného povolenia a až na základe právoplatného stavebného povolenia je oprávnený začať realizovať stavbu.
Touto cestou stavebný úrad sa ospravedlňuje občanom za daný stav v území ktorý nastal z predstihového archeologického výskumu. Z úrovne stavebníka je neúčelné túto jamu zasypať vzhľadom k tomu, že nadväzne na tento zrealizovaný výskum chce realizovať stavbu. Touto cestou stavebný úrad chce poprosiť občanov a trpezlivosť a zhovievavosť pri strpení tohto stavu v území.


I

Mestský úrad v Prešove
22. august 2019

Infitter

Vďaka za odpoveď, snáď sa s výstavbou začne čím skôr.
30. júl 2020

Infitter

Prešiel takmer rok od podania podnetu ohľadom vykonanej jamy na rohu Baštovej a Tkáčskej ulice, kde sa má údajne realizovať výstavba polyfunkčného objektu. Behom roka sa na uvedenom mieste nezmenilo vôbec nič. Akurát jama a okolie jamy zarástlo burinou. Je neprípustné, aby v mestskej pamiatkovej rezervácii boli takéto miesta plné hnusnej neregulovanej buriny, o ktorú sa nikto nestará. V akom štádiu je teda výstavba polyfunkčného objektu?
31. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
05. august 2020

Odpoveď samosprávy

Uvedená jama je pozostatkom po archeologickom výskume, ktorý na mieste pripravovanej stavby prebehol.
V súčasnosti na Meste Prešov, stavebnom úrade prebieha stavebné konanie vo veci vydania stavebného povolenia pre stavbu : „Prešov Polyfunkčný dom“.
Po vydaní stavebného povolenia a nadobudnutí právoplatnosti je predpoklad, že stavebník zaháji výstavbu tohto polyfunkčného domu..

Stavebný úrad MsÚ
11. apríl 2021

Infitter

S jamou sa stále nič nedeje. V akom štádiu je plánovaná stavba?
15. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania