Hlavná-osvetlenie-chýbajúce/nedostatočné

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Uzavretý
meno
Ján Haluška 02. septembra 2019

Na uvedených obrázkoch je neprípustné oslnenie a nevhodné SPD. Oslnenie je smrteľná osvetľovacia chyba. Okrem toho SPD lampy poškodzuje životné prostredie. Vzhľadom na porušenie pravidiel osvetľovania treba osvetlenie prerobiť. Svetlo s oslnením sa nesmie používať ako dlhodobé riešenie, napríklad pri nejakých kultúrnych a športových akciách. V tomto prípade na oslnenie nie je dôvod. Obťažuje to a je to ďalší dôvod, aby sme večer do mesta nechodili. Nechcem, aby sa poškodzoval zrak ľuďom v meste.

02. september 2019

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
23. september 2019

Odpoveď samosprávy

Predmetné svietidlo je certifikované a spĺňa všetky parametre a požiadavky pre osvetľovanie ulíc. V rámci prípravy projektu pre modernizáciu verejného osvetlenia bol oslovený
renomovaný výrobca jestvujúcich svietidiel inštalovaných na ul. Hlavnej s požiadavkou o možnosť repasovania svietidiel na LED technológiu s pridaním funkcionality ich kontroly , riadenia a pozície.
Svietidlo je vo vyhotovení LED WARM WHITE ( teplá biela ) a momentálne je podrobené skúškam jeho funkcionality v reálnej prevádzke verejného osvetlenia.
Ďakujeme Vám za Váš podnet a vážime si Vašu pozornosť ako vnímavého občana tohto mesta a za predpokladu doručenia ďalších podnetov sme pripravení na ich riešenie
23. september 2019

Ján Haluška

Som pobúrený obsahom v odpovedi. Predmetné svietidlo je nevhodné na daný účel. Doslova je nebezpečné. Mesto bolo niekoľko krát upozornené, že používaná LED technológia je zásadne chybná. Ignorovaním mojich podnetov sa nedá problém zlého a nebezpečného svetla v meste odstrániť. Zakazujem vám pokračovať v príprave projektu modernizácie VO. Renomovaný výrobca nech sa najprv naučí základy osvetľovania. Zle sa mi čítajú hlúposti o funkcionalite, kontrole, riadení a pozícii pri tejto LED technológii. Taká omáčka. Nič z toho nepomôže, ak podstata svetla, má SMRTEĽNÚ OSVETĽOVACIU CHYBU. Svietidlo nech sa už neskúša, lebo poškodzuje retinu oka. Okrem toho informácia o LED WARM WHITE ( teplá biela ) je o ničom. Treba ľuďom ukázať SPD. Pri osvetľovaní treba brať cca 20 parametrov do úvahy. Mesto Prešov nemusí robiť a opakovať chyby v osvetľovaní podľa zlých vzorov vo svete a samozrejme ani podľa domácich zlých príkladov.
Ak mi ďakujete za môj podnet a vážite si moju pozornosť ako vnímavého občana tak som zvedavý či to myslíte vážne. 30.9.2019 ubehne päť rokov „SPOLUPÁCE“ v oblasti osvetlenia ktorá NEBOLA. Brutálne dlho čakám. Oblbovanie počas piatich rokov ma uráža a mesto trpí.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania