Strojnícka-vertikálna značka-neaktuálna

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
Ján Inaš 03. septembra 2019

Na začiatku obce Ľubotice pri OC Max je zrušená značka max.povolená rýchlosť 80km/hod prelepením dvoma pásikmi, čo znamena že je tam povolená rýchlosť 50 km/hod. Pár metrov za ňou je prenosná dopravná značka znižujúca povolenú rýchlosť 50 km/hod. na 50 km/hod. Tento nezmysel pokračuje o pár sto metrov ďalšou prenosnou značkou, koniec 50 km/hod na ceste kde je aj tak naďalej platná 50 km/hod. Toto je miesto kde sa každý logický mysliaci vodič, idúci naďalej povolenou 50 km/hod stáva terčom "útokov" svetlami, trúbami ba aj verbálnymi gestami od logicky nemyslicich vodičov ... čo je bohužiaľ väčšina. Na odstránenie tohto dopravného paškvilu pritom stači odlepiť z prvej značky 80km/hod dva rušiace pásiky.
Upozornenie: fotografia je ilustračná a tip podnetu je zle dopravne značenie !

04. september 2019

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
10. september 2019

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Riešenie je v kompetencii Slovenskej správy ciest.
23. september 2019

Ján Inaš

Hoci ma odpoveď nepotešila aj tak ďakujem za snahu.
Na Slovenskú správu ciest som písal dva krát pred rokmi v inej záležitosti a odpovede som sa nedočkal ... preto sa na nich už neobrátim ... je to zbytočné :-(
03. október 2019

Ján Inaš

Matej ... som rad ze na svete este existuju ludia co si vedia priznat chybu ... aj ja ich robim :-)
Prejem krasny den.
08. december 2019

Matej

Podnet je vyriešený, ďakujeme mesto! Za značku B 39 (Koniec viacerých zákazov) bola osadená dočasná zvislá dopravná značka B 31a (Najvyššia dovolená rýchlosť - 80 km/h).
11. december 2019

Ján Inaš

Podnet je vyriešený, ale ta nezmyselná značka zákaz predchádzania tam ostala ... pritom vyhláška jasne hovorí, že na ceste s dvoma, alebo viacerými pruhmi v jednom smere, sa nepovažuje za predbiehanie ak vozidla v jednom jazdnom pruhu idu rýchlejšie ako vozidla v inom pruhu. Táto značka sa môže používať iba na cestach s obojsmernou premávkou !

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania